Två nya Finnair-lounger på Helsingfors Vantaa flygplats

4. Jun 2014
by BusinessClass

För resenärer som reser med Finnair via Helsingfors händer det mycket till hösten. I non-Schengendelen på flygplatsen öppnar en helt ny lounge med spa och bastu. Dessutom stänger den existerande Schengenloungen och öppnar under senhösten som en helt ny lounge med nya ytor och faciliteter. Vi summerar vad som kommer.

Ny lounge för Schengenpassagerare - med fördubblad kapacitet

Den 1 juli stänger den nuvarande

Schengenloungen

mellan gate 23 och 26, i vad som formellt kallas terminal 2. Loungen ska inte bara få en ny interiör och design utan även en välbehövlig expansion med flera nya ytor. Det är loungen bredvid som tas över, den som normalt kallas "Lounge 2". Med de två loungerna hopslagna utökas ytan från 120 sittplatser till hela 250, mer än en fördubbling i kapacitet. Två andra spännande nyheter i loungen är en lekhörna för barnen samt duschkabiner för de som vill ta en dusch efter en lång resa. Loungen har designats av Vertti Kivi, samma designer som designat den nya loungen i Asienterminalen. Vi hoppas inom kort även kunna publicera bilder på hur interiören kommer se ut. Exakt när den nya loungen kommer öppnas är ännu inte klart, men Finnairs förhoppning är att det ska bli i oktober i år. Någon temporär lounge kommer dessvärre inte erbjudas under ombyggnationen.

Ny lounge för non-Schengenpassagerare - nu med öppningsdatum i augusti

Vi har tidigare även berättat om

den nya loungen som öppnar i non-Schengendelen

, i det som oftast kallas Asienterminalen. Tidigare var det tänkt att loungen skulle öppna 1 juli, nu ser det istället ut att bli i augusti enligt Finnairs kommunikationsavdelning. Den nya loungen är designad med inriktning på klassisk nordisk design och finsk natur med dynamiska ljus, färg och videoprojektioner som varierar beroende på årstid och tid på dagen. All mat i loungen serveras på Marimekkoporslin och all dryck i Iittala Ultima Thule-glass, samma serie som används ombord i Finnairs business class. En efterlängtad nyhet är dessutom att bastun kommer tillbaka, något som tidigare fanns i Finnairs Via Spa som stängde för några år sedan. Loungen kommer vara tillgänglig för passagerare med Finnair Plus Guld eller Platinumstatus och motsvarande nivåer i One World.

More from BusinessClass.com