Test: Apple Watch för frekventa resenärer

28. Apr 2015
by Martin Björnström

Apple Watch var troligen världens mest kända armbandsur redan innan den börjat levererats. Nu har dom första exemplaren nått kunder och Internet är fullt av tester och åsikter. BusinessClass.se har testat flyga med Apple Watch och tre populära appar: British Airways, SAS och TripCase.

Skrivet av Joakim Everstin.

Min första resan med Apple Watch

Det var med stor förväntan jag öppnade paketet från Apple dagen efter de första Apple Watch klockorna skickats ut till kunder. Apple kan verkligen det där med att bygga upp förväntningar, och man blir inte besviken när man packar upp den relativt simpla klockan ur en väl förpackad avlång box.

Apple Watch låda Till en början hade jag problem med att få notifications att fungera och det krävdes en återställning innan allt funkade perfekt, och då menar jag perfekt. Jag var ganska skeptisk till om jag verkligen skulle ge upp min älskade Pebble för Apple Watch eftersom jag hade läst ganska många åsikter som menade att man skall vänta till version 2 av Apple Watch, men jag håller inte med. Det är sant att det tar ett tag för klockan att starta upp, men hur ofta stänger man av en klocka? Efter som jag i min roll på Sabre fokuserar på reseappar installerade jag självfallet de appar som för närvarande är tillgängliga för Apple Watch: TripCase, British Airways, United och SAS.

Passande nog hade jag en resa inbokad till Oslo på måndagen och jag laddade min Apple Watch över natten så att jag säkert skulle ha ström i den för den kommande resan. Denna gången använde jag TripCase och British Airways appen och jag måste saga att jag blev glatt överraskad hur min Apple Watch väldigt snabbt blev en resepartner man kan räkna med. Tydliga notifications och väldigt intuitiv att använda. Någon timme innan avgång kommer det en notification från Passbook om den kommande flighten.

När man öppnar BA appen på klockan får man info om den uppkommande flighten samt väderprognosen.

När man flyger från London T5 med British Airways kommer även gate och flight status upp via appen och man behöver inte längre stå och vänta framför flight info tavlorna för att få reda på vart man skall gå.

Innan boarding passar jag på att kolla mitt EuroBonus saldo i SAS appen vilket fungerade utmärkt.

Vid ombordstigning öppnar jag boarding passet från Passbook som är inbyggt i Apple Watch plattformen.

Enda problemet är att boardingpass-läsarna på British Airways är för små för att man skall kunna få in handen och klockan under och jag var tvungen att ta fram telefonen för att skanna koden på det mobila boardingpasset! På vägen hem till London från Oslo dök det upp en notification från TripCase att min flight hade blivit avbokad, men det hade sin förklaring i att jag hade uppgraderat till businessklass och mitt PNR hos resebyrån hade blivit avbokad och skapad på nytt i British Airways system och det var rätt att skicka en notification, så då fick jag även bekräftat att TripCase fungerar som det skall.

När jag satt och väntade på att boarda flighten hem till London passade jag även på att kolla min nästa flight till Dubai i TripCase appen

Slutsats

Sammanfattningsvis kan jag varmt rekommendera Apple Watch för frekventa resenärer eftersom apparna är väl designade och skickar den information man behöver vid rätt tidpunkt under resans gång.

Fotnot: Joakim Everstin är "Head of Innovation" på Sabre Travel Network, baserad i London. TripCase och TripCase appen är en produkt från Sabre. Joakim är svensk och har lång erfarenhet från resebranschen och är en riktigt frekvent resenär. Artikeln är skriven på vårt uppdrag.

More from BusinessClass.com