SWISS introducerar nyheter i business class - med nya lounger, flygplatstransfers och ombordservice

30. Jan 2015
by Jacob

Schweiziska flygbolaget Swiss Airlines lanserar under året en rad nyheter för passagerare i business class. Bland annat öppnar nya lounger i Zürich och en ny transferservice introduceras på större flygplatser i Europa. Dessutom görs vissa förändringar ombord.

Nya lounger i Zürich

Under fjärde kvartalet 2015 öppnas nya lounger i E-piren på Zürich Kloten flygplats. E-piren är den satellitpir på flygplatsen som används för non-Schengenflygningar och i synnerhet interkontinentala flygningar. Två lounger kommer öppna, en Swiss Business Lounge för businesspassagerare och en Swiss Senator Lounge för passagerare med guldkort. De nya loungerna kommer uppta en yta på 2000 kvadratmeter och erbjuda en terass med utsikt mot flygplatsen, landningsbanorna och alperna. I båda loungerna kommer man finna en självserveringsbuffé, i Senatorloungen dessutom en bemannad bar. Senatorloungen kommer ha plats för 175 gäster, Businessloungen för 200 gäster.

Ny transferservice för passagerare i business class

Från slutet av mars 2015 kommer ankommande passagerare i business class, vars flygplan parkerar en bit från terminalen, få en egen buss från flygplanet in till terminalen. Detta innebär mer plats och bättre komfort under bussfärden. Tjänsten kommer enligt Swiss erbjudas på större flygplatser i Europa (dock utan att precisera vilka) och gäller enbart för ankommande flyg.

Förändringar ombord

En uppgradering är på gång av kabininteriören på Swiss Airbus A320 och Airbus A321. Uppgraderingen innebär nya säten som ska vara mer ergonomiska och ge en bättre komfort samt en ny kabindesign. Från slutet av mars garanterar Swiss dessutom att alla passagerare i business class får ett ledigt mittsäte i business class på flygningar inom Europa. Detta har visserligen erbjudits under många år men inte på alla flygplanstyper. På långflygningar kommer Swiss även införa fler val av förrätt samt en separat ostbricka. Man kommer även införa ett "Quick Meal"-alternativ som framförallt kan vara en fördel på nattflygningar för de som vill maximera sömnen.

More from BusinessClass.com