SAS sista MD-80 hamnar troligen på museum

9. Jul 2013
by Martin Björnström

När SAS slutar flyga med MD-80 den 26:e oktober i år kommer inte alla plan få nya ägare - diskussioner pågår just nu för att hitta ett nytt hem för det allra sista planet: en plats på museum i Oslo.

BusinessClass.se har sedan tidigare berättat om den

sista MD-80 flygningen

som sker 10.00 den 26:e oktober med flight SK403 från Stockholm till Köpenhamn. Över 170 personer har lämnat intresse att följa med på flighten där vi har 70 platser bokade för våra medlemmar. På Kastrup väntar en ceremoni för att säga hejdå till planet. Sedan dess har vi fått information att planet troligen får ett hem i Oslo på SAS Museum vid Gardermoen. Ingenting är klart ännu trots flera försök att få detta bekräftat - troligen tas beslutet i September.

SAS MD-80

Sista flighten blir vår egen: BC001

Två timmar efter att SK403 landat på Köpenhamn flyger planet vidare till sitt nya hem i Oslo och vi har fått möjlighet att följa med ombord. Och när jag säger "vi" menar jag inte några få utvalda redaktörer utan vi har chartrat hela planet: 149 platser. Flightnummer BC001. Vi har planerat denna charterflygning med två klasser ombord: Business Class och First Class. Varm mat och fria alkoholhaltiga drycker ingår för alla. På Gardermoen väntar en privat BusinessClass mottagning vid Oslo VIP-terminal som bör upplevas. Vi planerar också ett besök på det intilliggande SAS museet. Transport till avgångsterminalen på Gardermoen ingår.

SAS MD-80

Tidigare program ändrat

I Maj gick vi ut med preliminära tider och program som byggde på att vi endast skulle flyga SK403 till Köpenhamn och sedan återvända hem. Det nya programmet inkluderar både SK403 och BC001 flighten om du flyger från Stockholm. För resenärer från Oslo och Köpenhamn finns möjlighet att endast flyga BC001.

Vi har gjort gruppbokningar från ARN, OSL och CPH för att garantera låga anslutningspriser. Utöver våra paketpriser finns totalt ca 40 platser för den som endast vill boka plats på BC001 och boka anslutningsflyg på egen hand genom t ex EuroBonus biljetter. Ett fullständigt program med priser kommer presenteras inom kort och även ett datum för bokning - först till kvarn gäller och antalet platser är begränsat.

Intresseanmälan

Om du inte redan anmält intresse att följa med är det inte försent - klicka här:

Intresseanmälan: Följ med på SAS sista MD-80 flygning

Det slutgiltiga programmet och priser kommer publiceras så fort det är klart. Genom att anmäla dig till intresselistan ovan förbinder du dig inte till någonting. Bindande beställning och bokning kommer ske senare på vår kommande eventsida.

Det finstilta

BusinessClass.se har gjort sitt allra yttersta för att skapa ett spännande event för dig som gillar flygning. Det har varit väldigt komplicerat att göra så många bokningar från olika orter kombinerat med en MD-80 charter. På grund av praktiska och juridiska skäl kan vi inte vänta med bokning till sista sekund för att säkerställa att vi flyger med den absolut sista flighten och frågan är ens om det är viktigt för deltagarna om något MD-80 plan flyger ytterligare någon flight. SAS kan i dagsläget inte lämna skriftlig garanti att SK403 blir den allra sista flighten (men det blir en MD-80) och inte heller att planet hamnar på museum i Oslo även om planet har en schemalagd "ferry flight" till OSL för att parkeras där och har erbjudit oss möjligheten att följa med. Fotnot:

Kommentarer till denna nyhet hittar du här

More from BusinessClass.com