SAS satsar på markservice i Norge

27. Nov 2013
by Martin Björnström

SAS öppnar ny stor inrikeslounge i Oslo som öppnar i juni. Innan dess ska SAS investera i Fast Track för premium-resenärer i Stavanger, Bergen och Trondheim. Bolaget öppnar även flera nya rutter - allt är en del av en storsatsning på Norge och Vestlandet i synnerhet.

"Norge är en guldgruva" säger Eivind Roald, Koncerndirektör Sales & Marketing på SAS till

BusinessClass.no

. Nu storsatsar bolaget på norska Vestlandet med nya rutter och bättre service på marken. Oljeindustrin i Norge går starkt och marknaden efterfrågar fler direktrutter till typiska branschdestinationer:

Aberdeen och Edinburgh skrev vi om häromdagen

. Den nya inrikesloungen i Oslo kommer ligga vid gate 14. Den blir ca 300 kvadratmeter och har cirka 100-120 platser. Resande med SAS Business, SAS Plus och SAS EuroBonus Gold medlemmar har tillgång till anläggningen. Fri Wi-Fi och det traditionella utbudet av snacks, varma och kalla drycker serveras. BusinessClass.no kommer ha en Meeting Point i loungen som komplement till vår Meeting Point i SAS Gold Lounge Gardermoen (utrikes). SAS investerar miljonbelopp i nya Fast Track eller "Priority Lanes" för resande med SAS Plus eller resenärer med SAS EuroBonus Gold. Inom några månader kommer Bergen, Stavanger och Trondheim ha anläggningar klara. Eivind berättar att lyx inte värderas så högt att resenärer vill betala för det i Norge, istället fokuserar man på enkelhet, flexibilitet för resenärerna. SAS är inte ensamma om att satsa - Air France & KLM fokuserar också på Vestlandet: Air France flyger två direktflighter per dag, fyra dagar i veckan, mellan Stavanger och Paris.

På KLM:s hemsida finns "Oil routes" listade

med Bergen, Kristiansand, Oslo, Ålesund och Stavanger listade som fokusdestinationer.

More from BusinessClass.com