Resebyråtest 2012 Plats 7: Flygvaruhuset, Travelstart, Budjet, ReseCentrum Gruppen & Ticket

2. Oct 2012
by Gustav Gnosspelius

Nu är vi inne på andra veckan av årets resebyråtest och på fredag korar vi årets vinnare.

Plats 7 (delad): Flygvaruhuset, Travelstart, Budjet, ReseCentrum Gruppen & Ticket 57% På plats 7 hittar vi återigen tre resebyråer tillhörande etraveli: Flygvaruhuset, Travelstart och Budjet. Tillsammans med ReseCentrum Gruppen och Ticket ligger de alla bra till prismässigt; Flygvaruhuset något dyrare än de andra.

Att söka flygbiljetter är betydligt lättare hos ReseCentrum Gruppen än de andra på plats 7. ReseCentrum Gruppen tillåter allt vi eftersöker även om det är knappt att kraven tillgodoses, sökning på kabinklass och flexibla datum går båda bra. Ticket sticker ut med att erbjuda en resekalender men i övrigt erbjuder dessa platsgrannar inte mycket i sökmöjligheter. ReseCentrum Gruppen visade inte Norwegian-flyg i sina resultat.

Informationsmässigt är ReseCentrum Gruppen de enda som beräknar tid för mellanlandningar medan samtliga visar codeshare. Tyvärr tar det positiva slut där och resten av möjlig information får kunden inte reda på. De etraveli-anslutna resebyråerna har chatt som kontaktmöjlighet men tar inte hand om resenärers specialönskemål om inte sådan service köpts. ReseCentrum Gruppen erbjuder varken eller medan Ticket inte har chatt men väl tar hand om specialönskemål. Flera betalsätt erbjuds av samtliga och även ovanligare kreditkort går bra, förutom hos ReseCentrum Gruppen. Precis som med andra etraveli-resebyråer finns en prislista online, men de högst väsentliga ändrings- och avboknings-avgifterna redovisas inte där.

Samtliga fem svarar snabbt på vår e-post och endast Budjet svarar inte på frågorna i e-posten. Precis som de övriga i samma grupp säger etraveli att de inte tar ut någon kortavgift men priset höjs då du betalar med kort eftersom den så kallade internetbank-rabatten försvinner. Är inte detta att dumförklara kunden? Även Ticket tar 100 kronor i kortavgift medan ReseCentrum Gruppens är 79 kronor. Avgifter för ändring och avbokning varierar mellan 395 och 795 kronor och som allt för många andra kategoriserar man flygbolagens bränsletillägg som "skatt". ReseCentrum Gruppen får ett minus för att vi inte lyckades hitta någon information om betalningsmöjligheter utan att först göra en testbokning.

Testresultat

Maxbetyg 5 poäng.

Flygvaruhuset: 57%

Pris: 4 Sökmöjligheter: 2 Information: 1 Grundservice: 4 Övrigt: 3 Kundservice: 3 Sammanlagt 17 av 30

Travelstart: 57%

Pris: 5 Sökmöjligheter: 2 Information: 1 Grundservice: 4 Övrigt: 3 Kundservice: 2 Sammanlagt 17 av 30

Budjet: 57%

Pris: 5 Sökmöjligheter: 2 Information: 1 Grundservice: 4 Övrigt: 3 Kundservice: 2 Sammanlagt 17 av 30

Resecentrum Gruppen: 57%

Pris: 5 Sökmöjligheter: 4 Information: 1 Grundservice: 3 Övrigt: 2 Kundservice: 2 Sammanlagt 17 av 30

Ticket: 57%

Pris: 5 Sökmöjligheter: 2 Information: 1 Grundservice: 4 Övrigt: 3 Kundservice: 2 Sammanlagt 17 av 30

More from BusinessClass.com