Resebyråtest 2012 Plats 2: Resfeber & MrJet

4. Oct 2012
by Gustav Gnosspelius

Plats 2 (delad): Resfeber och MrJet

Idag tar vi steget upp på prispallen och hittar två resebyråer som delar på silverplatsen: Resfeber tillhörande Travelocity och MrJet som är en del av Ebookers. Resfeber tog silverplats även i

Resebyråtestet 2011

och fick även då 63% i betyg (19 av 30). Bolagen på silverplats tillhör inte de billigaste alternativen och får därför inte full poäng i priskategorin. Men MrJet har lyckats rätt väl med sökmöjligheterna och tillåter både sökning av biljetter med flera sträckor, i en viss kabinklass och med flexibla datum. Resfeber klarar inte av något av det här förutom flexibla resdatum. Resfeber har tyvärr lite problem med ovanliga flygplatser och vill inte godkänna en sökning från Wuhan i Kina.

Båda är snälla nog att visa tid för mellanlandningar på söksidan. MrJet går dessutom två steg längre och visar dessutom flygplanstyp samt lågkostnadsbolag. MrJet ska även ha en eloge för att man försöker specificera priset väl men inte når hela vägen fram. Resfeber erbjuder bra service då de tar hand om specialönskemål medan Mrjet ej gör detta. MrJet å andra sidan erbjuder chatt vilket gör att betyget blir samma för båda.

Båda resebyråer tar också ovanligare kreditkort och låter oss boka paketresor. Resfeber får ett pluspoäng för att de enkelt redovisar avgifter, något MrJet inte gör. Resfeber svarar vår e-post samma dag och MrJet behöver en extra dag för detta. Ingen av dem tar ut någon kortavgift och ändrings & avbokningsavgifter är rimliga.

Testresultat

Maxbetyg 5 poäng.

Betyg Resfeber: 63%

Pris: 4 Sökmöjligheter: 3 Information: 1 Grundservice: 4 Övrigt: 4 Kundservice: 3 Sammanlagt 19 av 30

Betyg MrJet: 63%

Pris: 4 Sökmöjligheter: 4 Information: 2 Grundservice: 4 Övrigt: 3 Kundservice: 2 Sammanlagt 19 av 30

More from BusinessClass.com