Resebyråtest 2012 Plats 16 & 17: Easyticket & AOBtravel

27. Sep 2012
by Gustav Gnosspelius

Plats 16: Easyticket 47% Plats 17: AOBtravel 40%

AOBtravel som i förra årets test var näst dyrast lyckas i år betydligt bättre och får toppoäng i priskategorin. Om det beror på att man sänkt sina bokningsarvoden eller om de har tur i testet låter vi vara osagt. Även Easyticket som Inca Tours står bakom får högsta poäng.

Sökmöjligheterna är hos båda samma utom Inca Tours som av någon anledning inte låter oss söka på specifika flygtider om vi inte gör en sökning och därefter ytterligare en ny sökning! Easyticket har också bara ett litet urval av städer det går att välja som avreseort, varför? AOBtravel hade när vi testade en del tekniska problem och en viss sökning vi gör resulterar trots rensad cache och kakor hela tiden i en blank sida, då vi provar några veckor senare fungerar det.

När det gäller information får AOBtravel och Incatours poäng endast för att de visar code-shares. AOBtravel fortsätter precis som förra året med den otroligt dåliga policyn att man inte vidarebefordrar tidtabellsändringar till kund om man inte betalar extra för detta. Easyticket meddelar om tidtabellsändringar. AOBtravel tillåter å andra sidan paketresor, vilket Easyticket inte klarar av. Då vi gör en testbokning försöker AOBtravel pracka på oss diverse tillval genom irriterande popup-fönster, inte särskilt trevligt att boka alltså.

Båda resebyråer svarar snabbt på vårt mail men AOBtravel läser inte vårt mail och svarar således inte på de klara frågor vi ställer. I villkoren hittar vi inte deras avgift för ombokning men man återbetalar ej biljetter. Återbetalningar gör inte heller Easyticket (förutom mot avgift om man haft en ofrivillig tidtabellsändring) men man har rimliga 300 kronor i ändringsavgift. Easyticket slår också många andra i testet på fingrarna då man inte tar ut någon kortavgift, AOBtravel tar 99 kronor även om man kallar det "Säkerhetsavgift".

Testresultat

Maxbetyg 5 poäng.

 

Easyticket: 47%

Pris: 5 Sökmöjligheter: 2 Information: 1 Grundservice: 3 Övrigt: 1 Kundservice: 2 Sammanlagt 14 av 30

AOBtravel: 40%

Pris: 5 Sökmöjligheter: 2 Information: 1 Grundservice: 2 Övrigt: 2 Kundservice: 0 Sammanlagt 12 av 30

More from BusinessClass.com