Premiär för Norwegian till New York

4. Jun 2013
by Jacob

I fredags 31 maj var det premiär Norwegians första långdistanslinje från Stockholm. Efter att Norwegians VD Bjørn Kjos på torsdagen högtidligt invigt den första linjen från Oslo kom turen till Arlanda där det var USA-inspirerade aktiviteter på flygplatsen.

Alla bilder: Jacob Molin

Norwegians incheckning på Arlanda med USA-tema Det blev ingen premiär med nya Boeing 787 Dreamliner som det var tänkt. Efter att flygplanstypen haft flygförbud under en stor del av våren blev den ursprungliga planeringen en omöjlighet, istället är det ett Airbus A340 flygplan från portugisiska HiFly som tillsvidare sköter flygningarna till USA. Norwegian har ännu inte gett några bekräftade uppgifter när Dreamlinern kan vara på plats och sättas i trafik men preliminärt väntas det första Dreamliner-planet anlända Skandinavien i slutet på juni med möjlig trafikstart i början på september. Det är dock datum som är preliminära, med tanke på alla de förseningar som varit kan mycket ännu hinna ändras.

Norwegians incheckning på Arlanda terminal 5 På Arlanda spelade dock ändringen av flygplanstyp ingen större roll, linjen firades ordentligt med pompa och ståt. Norwegians incheckningsområde i den södra delen av terminal 5 hade prytts med ballonger i de amerikanska färgerna vitt, blått och rött och väntande resenärer underhölls av en gospelkör. All personal bar dagen till ära nytillverkade pikétröjor med texten Norwegian loves NY.

Vitmålade Hifly Airbus A340 vid terminal 5 Premiärflygplanet stod parkerat vid B-piren i terminal 5 vid gate 17. Den tidigare HiFly dekorationen hade målats över och Airbus A340 flygplanet var istället helt vitmålat. Förmodligen var det inte meningsfullt att måla flygplanet i Norwegians färger för så kort tid.

DJ underhåller vid gate 17 Vid gaten bjöds alla passagerare på underhållning. Efter den sedvanliga säkerhetskontrollen för USA fanns en pappersmodell av Frihetsgudinnan med ansiktet utskuret där glada passagerare själva kunde titta ut för fotografering.

Rullskridskoåkande servistriser I gateloungen underhöll en DJ medan rullskridskoåkande cheerleaders bjöd på bubbel, Cola, kaffe, smörgåsar och cupcakes med amerikanska flaggor.

Norwegian gillar New York Ombordstigningen för flyg DY 7005 påbörjades i god tid före avgång även om några sent anländande passagerare höll på att ställa till det med punktligheten.

Piloterna vinkar - Airbus A340-flygplanet klart för avgång Helt enligt tidtabell klockan 17.22 kunde flyget ge sig iväg. Piloterna i Airbus A340 flygplanet visade upp en teckning med ett handmålat rött hjärta för personalen i gaten och kollegorna på Boeing 737 flygplanet bredvid innan de vinkades pushades från gate 17 för den första färden mot Staterna.

Norwegians första avgång till New York lämnar Arlanda Den nya linjen mellan Stockholm och New York trafikeras på måndagar och fredagar med avgång klockan 17.20 från Arlanda och ankomst till New York klockan 20.00. Returflygningarna går på torsdagar och söndagar med avgång från New York klockan 21.30 och ankomst till Arlanda klockan 11.30. Från 26 juni utökas linjen med en tredje avgång per vecka. I New York är det JFK-flygplatsen som används.

Gate closed to New York

More from BusinessClass.com