Premiär för användarrecensioner på BusinessClass.se

15. Oct 2013
by Jacob

Efter månader av förberedande med skapande av strukturer, upprättande av databaser samt beta testing kan vi idag äntligen lansera möjligheten att skriva recensioner på BusinessClass.se. Recensioner kan skrivas på hotell, flygningar/flygprodukter och flygplatslounger. Att skriva en recension är enkelt. Recensionen är uppbyggd kring ett formulär med rubriker, förklarande text och stödfrågor för att hjälpa dig på traven och för att göra recensionen så bra som möjligt. Möjlighet finns även att ladda upp bilder.

Recensioner om flygningar

Du kan skriva recensioner på alla flygprodukter som finns uppladdade på 

denna sida

. Gå in på sidan för den produkt som du vill recensera och klicka på "Skriv recension". Likvärdiga flygplanstyper har för enkelhetens skull slagits ihop. Exempelvis Airbus A330 och A340 finns normalt på samma sida, likaså Airbus A319, A320 och A321 som samlas som Airbus A320.

Recensioner om hotell

Du kan skriva recensioner på alla hotell som finns uppladdade på 

hotellsidan

. Du finner hotellen genom att söka efter hotellkedja, stad eller land i sökrutan. Klicka på det hotell du vill recensera och därefter på "Skriv recension". Vår fokus ligger på premiumhotell, hotell tillhörande större internationella hotellkedjor samt flygplatshotell. Nya hotell laddas upp kontinuerligt men med drygt en miljon hotell i världen kommer det ta en stund att bygga upp en relevant hotelldatabas.

Recensioner om flygplatslounger

Du kan skriva recensioner på alla flygplatslounger som finns uppladdade på 

loungesidan

. Du finner loungerna genom att söka på flygplats eller genom att titta i listan nedanför sökrutan samt på efterföljande sidor. Gå in på den lounge du vill recensera och klicka därefter på "Skriv recension".

Flygprodukter, hotell och lounger som saknas i listan

Inom kort kommer vi introducera en sida där du kan önska att få andra flygprodukter, hotell och flygplatslounger upplagda än de som idag finns i våra databaser. Beta testing av denna sida pågår just nu. Fram till denna är klar går det endast att skriva recensioner på de flyg/hotell/lounger som nu finns upplagda.

Några tips på vägen

Fyll i så mycket information som möjligt i din recension och glöm inte att ge egna omdömen. Recensionen behöver inte vara lång men den ska helst tillföra något till läsaren. Under respektive rubrik finns stödfrågor för att hjälpa dig på vägen. Du behöver inte fylla i rubriker som inte är relevanta för din recension, exempelvis rubriken "Sömn" för flygtestet om du inte sov eller försökte vila ombord på flygplanet. Lämna i så fall fältet helt tomt så kommer inte heller rubriken med i den färdiga recensionen. Efter du skrivit klart din recension finns en förhandsgransningsfunktion där du kan se hur recensionen kommer se ut efter den publicerats. Använd denna sida för att kontrollera stavning, formatering och eventuella bilder. I nuläget är det inte möjligt att göra korrigeringar efter recensionen skickats in. Eftersom detta är en helt ny funktion på BusinessClass.se kommer funktionaliteten och tekniken till en början kännas ovan. Ett tips är att första gången kopiera texten till ett ordbehandlingsprogram innan du skickar in testet så riskerar du inte att texten går förlorad om något skulle gå fel.

Behöver du inspiration?

Under vår betaperiod har ett antal medlemmar hjälpt till att testa recensionsfunktionen och ge värdefull feedback. Redan idag finns ett flertal recensioner att läsa. Behöver du inspiration eller bara vill läsa några trevliga tester finner du alla användarrecensioner på

denna sida

.

Har du frågor eller problem?

Skriv ett inlägg i

denna forumtråd

så svarar vi så fort vi har möjlighet.

More from BusinessClass.com