Nytt prispressaralternativ mellan centrala Stockholm och Arlanda flygplats

19. Feb 2014
by BusinessClass

Det är knappast någon brist på alternativ om man vill resa mellan Stockholm City och Arlanda flygplats. Förutom de mer etablerade alternativen, Arlanda Express, Flygbussarna och taxi, startade SL och Pendeltåget upp trafik till Arlanda för något år sedan och nu i mars tillkommer ytterligare två alternativ.

Den 1 mars startar Flygbussarna en ny linje från Södermalm och Kungsholmen till Arlanda

nu avslöjar bussbolaget Transferia att man vill ta upp kampen om Arlandapassagerarna med ett riktigt prispressaralternativ. Den 17 mars startar den nya linjen mellan Cityterminalen i centrala Stockholm och Arlanda flygplats, linjen trafikeras dygnet runt med över 80 avgångar. Alla bussar erbjuder gratis trådlöst internet samt eluttag vid sätet. Och ett riktigt prispressaralternativ är det. De billigaste biljetterna säljs för endast en krona vid förköp på

Transferias hemsida

och ska enligt bussbolaget finnas på samtliga avgångar. Väljer man att köpa biljett på bussen är det 49 kronor som gäller, fortfarande halva priset mot vad huvudkonkurrenten Flygbussarna erbjuder. Den 14 april kommer Transferia även börja trafikera Skavsta flygplats från Cityterminalen med 79 kronor som högsta pris. Att ge sig in som uppstickare på den lukrativa Arlandalinjen är dock inte alltid så enkelt. För bara ett år sedan gjorde Swebus en motsvarande satsning som senare även kompletterades med en restidsgaranti där man fick pengarna tillbaka om bussresan tog mer än 35 minuter, trots detta valde Swebus att lägga ner linjen och istället ingå ett samarbete med konkurrenten Flygbussarna där Swebus rikstäckande linjenät istället kopplades ihop med Flygbussarnas flygplatslinjer. Om Transferias satsning med de mycket låga priserna kommer fungera återstår att se, men nog rör de om i grytan i alla fall. Transferia kommer i praktisk mening trafikeras av Interbus som ägs av Strömma Buss AB.

More from BusinessClass.com