Nyhet! Ny profilsida i BusinessClass 2.0

16. Sep 2013
by Jacob

En nyhet i BusinessClass 2.0 är att du som medlem har fått en helt ny profilsida. På profilsidan anger du precis som tidigare var du bor och du kan välja en egen avatar, men du får också möjlighet att ange vilka bonusprogram du är medlem i samt på vilken nivå.

Givetvis är dessa uppgifter frivilliga. På din profilsida har du även en personlig resekarta. Inom kort kommer vi dra igång användarrecensioner och varje gång du bidrar med en recension om en flygning, ett hotell eller en flygplatslounge får du en nål på din karta. Skriver du en recension om en flygning mellan Stockholm och Istanbul får du ett streck mellan Stockholm och Istanbul på kartan. Skriver du en recension om ett hotell i Helsingfors får du en nål vid Helsingfors på kartan och skriver du en recension om en flygplatslounge på Schiphol får du en nål vid Amsterdam på kartan.

För att uppdatera din profilsida gör du så här

Håll musen över ditt användarnamn längst upp i högra hörnet. Välj därefter "Min profil". Nu kommer du till din nya profilsida. Har du inte varit här tidigare kommer sidan till stor del vara tom med undantag för ditt användarnamn.

För att redigera din profil, välj "Redigera" under profilmenyn. Ditt användarnamn är redan ifyllt men du behöver komplettera med staden där du bor. När du är klar klickar du på "Spara ändringar" längst ner. I nästa fönster anger du om du har någon webbsida samt ditt födelsedatum. Klicka på "Spara ändringar" längst ner när du är klar. I det sista fönstret "Resenärsprofil" anger du vilka bonusprogram du är medlem i samt på vilken nivå. Drygt 250 olika bonusprogram och bonusnivåer finns förinlagda och du kan givetvis välja så många som du önskar. Är det något bonusprogram/nivå du saknar ber vi dig

skriva ett inlägg i denna forumtråd

med vilket program och vilken nivå som saknas så ser vi till att det läggs till i listan. Precis som tidigare behöver du klicka på "Spara ändringar" när du är klar för att dina val ska sparas. Slutligen kan du välja en avatar kopplad till din profil, en bild som visas bredvid ditt användarnamn när du skrivit en recension eller kommenterat på en artikel. För att ladda upp en avatar klickar du på "Byt avatar", väljer en bild i GIF, JPEG eller PNG format och klickar på "Ladda upp bild". Precis som i forumet tillåter vi inte bilder som är stötande, bryter mot upphovsrätten eller strider mot våra medlemsvillkor. När du är klar kan du klicka på "Visa" under Profilmenyn. Nu visas de val du gjort under din personliga resekarta.

More from BusinessClass.com