Mindre champagne men bättre desserter och ost på SAS

22. Oct 2012
by guapeton

Den 1 oktober gjordes förändringar i ombordservicen på SAS och i vårt forum startade snabbt en diskussion om detta. Den förändring som skapade mest inlägg var att champagneserveringen innan start togs bort på långlinjerna samt att champangnen ersatts med mousserande vin inom Europa. I en intervju med BusinessClass.se berättar Alexander Lund, Product & Concept Manager Inflight Food, Beverage & Utensil på SAS om bakgrunden till de justeringar som gjorts i ombordkonceptet. "Vi hoppas att de förändringar som gjorts ska upplevas som en förbättring, visar det sig att vi får mycket feedback som tyder på att det inte är så får vi göra en ny översyn".

Text: Perra Skoog Foto: SAS

SAS har gjort några förändringar i ombordservicen på sina långflygningar och deras förhoppning är att justeringarna i det långa loppet ska ge kunden en bättre ombordupplevelse. Servicen är numer likvärdig på både dag- och nattflyg vilket efterfrågats av kunderna. Vi har sett över hur varje del av servicen som vi erbjuder våra kunder kommer dem bäst till godo och värderar dem efter hur mycket de används, säger Alexander Lund Product & Concept Manager Inflight Food, Beverage & Utensils. I denna översyn utvärderas varje servicedel och produktutbud utifrån inköpskostnad, vilka förutsättningar det finns att leverera produkten på linjenätet samt om det går att finjustera någon del eller förändra den till något som är bättre för kunderna. Det innebär att vissa produkter som funnits har tagits bort och andra delar har förbättrats. För 2,5 år sedan gjorde SAS ett inköp av Jack Daniels, det var då det blivit lite mer trendigt att dricka bourbon. Totalt har 500 000 kunder tillsammans beställt 300 flaskor på den tiden. I vårt sortiment har vi antagligen de mest beresta flaskorna i världen."

En av de stora frågorna på BusniessClass.se:s forum har varit champagneserveringen innan start som ej finns kvar. SAS har gjort bedömningen att det kostar mer än det smakar. Självklart finns champagne ombord och vi är mycket stolta över att vara ett av de få bolagen som kan erbjuda en årgångschampagne från ett av de allra bästa champagnehusen på våra långlinjer, säger Alexander. På flygningar inom Europa gick avtalet med champagneleverantören ut och SAS har valt att ta in ett bra mousserande vin i stället. Inom Europa kommer det mousserande vinet att bytas ut med jämna mellanrum. Bland annat kommer ett mousserande från spanska Codorniu att finnas ombord. Vi gör ständigt utvärderingar av vår ombordservice och får vi feedback att kunderna inte gillar det mousserande vinet får vi ta det till oss och göra förändringar. I kundundersökningar har flygbolaget fått återkoppling att man inte uppskattat att förrätt och varmrätt serveras samtidigt. "Numer kommer för-, varm- och efterrätt för sig, det innebär också att vi kan servera alla tre delarna utan aluminiumlock eller plast över måltiden". I samband med detta försvinner de anrättade cocktailsnacksen för att inte måltiden ska ta alltför lång tid. Efter feedback från kunder har bolaget också valt att erbjuda ost efter måltiderna, i stället för att den finns på brickan från början. Nu finns ost på dessertvagnen och serveras tillsammans med färsk frukt, glass och övriga desserter. En nyhet är att utbudet av te kommer att bli bättre. Bolaget är inne i slutförhandling med att byta televerantör. ?Detta kommer innebära ett väsentligen mer välsmakande te än nuvarande, vi kommer även se på mer alkoholfria alternativ då detta framförts i våra forum och kundåterkopplingar, berättar Alexander Lund. I övrigt görs några mindre förändringar i utbudet ombord:.

  • Småhanddukarna av textil som tidigare funnits på toaletterna
  • tas

  • bort. Anledningen till det är att passagerare slänger dem i toalettstolen och de orsakar stopp.

  • Den lilla klädnypan ställer till med mycket problem då den hamnar på ställen där den inte ska. Bland annat i businesstolarnas mekanik vilket får till följd att stolen ej går att använda på det sätt man förväntar sig.

  • De små salt- och pepparkaren försvinner eftersom närmare 90 procent av innehållet ej används och därför byts de ut till den röda och blå påsen.

 

More from BusinessClass.com