Malmö Aviation och Sverigeflyg bildar nytt gemensamt flygbolag

14. Nov 2014
by Jacob

Ett nytt flygbolag är på gång i Sverige och det är inte minst navet på Bromma flygplats i Stockholm man vill göra starkare. Det är flygbolagen Malmö Aviation och Sverigeflyg som efter flera år av samarbeten nu tar steget till att bilda ett helt nytt flygbolag. I början av 2015 kommer dessa gå ihop i en gemensam organisation för att under hösten 2015 börja flyga under ett gemensamt varumärke. Den nya organisationen kommer vara decentraliserad och uppdelad på 8 regioner.

– Detta känns som ett naturligt nästa steg för oss. Vi har var för sig inom koncernen utmanat de stora aktörerna, men när vi nu går tillsammans som ett bolag står vi för var tredje inrikesresa. Det ger oss möjligheter att utmana ytterligare och skapa fler attraktiva resmöjligheter för våra resenärer, säger Susanne Dahlberg, kommersiell chef hos Malmö Aviation.

Bland de stora förändringarna kommer märkas att flygplanen i den gemensamma flygplansflottan kommer kunna trafikera olika linjer beroende på efterfrågan istället för den uppdelning som finns idag. Nya IT-lösningar kommer även tas fram, exempelvis för biljettbokning, och det kommer enligt Malmö Aviation bli enklare att resa vidare via Bromma ut i landet och även till Bryssel och Helsingfors.

– Vårt gemensamma nav är Bromma flygplats. Vi menar att Sverige behöver konkurrens inom inrikesflyget och när vi nu går samman blir vi en tydlig utmanare som dessutom kommer att kämpa för Brommas framtid, avslutar Susanne Dahlberg.

De av dagens flygbolag som kommer ingå i den nya organisationen är Malmö Aviation, Gotlandsflyg, Kullaflyg, Sundsvallsflyg, Blekingeflyg, Kalmarflyg, Flysmåland, Golden Air samt flygproduktionsbolaget Braathens Regional, flygteknikbolaget Braathens Technical samt utbildningsbolaget Braathens Training.

More from BusinessClass.com