Invigning av Malmö Aviations nya lounge på Göteborg Landvetter

12. May 2015
by Jacob

Idag var det invigning av Malmö Aviations nya lounge på Göteborg Landvetter. Malmö Aviation har under flera år haft en Express Lounge på flygplatsen, men före säkerhetskontrollen. Nu har loungen flyttat till transithallen, blivit en riktig lounge och dessutom fått ny design och nya faciliteter. Enligt Malmö Aviation ska designen ge en fingervisning vad som är på gång i nya BRA-konceptet.

Nåja, riktig invigning blev det inte, bandklippningen skedde i fredags och en bidragande anledning var att flygplatschefen fick förhinder i sista sekunden, men det var första dagen som loungen visades upp för allmänheten med färdig inredning och fullt fungerande faciliteter. På plats fanns även Malmö Aviations Regionchef Mathias Winberg för att välkomna gästerna och berätta om vad som sker i regionen.

Malmö Aviation Lounge, Göteborg Landvetter Till skillnad från tidigare ligger loungen nu i transithallen, mellan gate 15 och 16, vilket har fördelen att säkerhetskontrollen redan är passerad när man kommer till loungen. Malmö Aviation har dessutom prioritet på gate 16 som man till och med ser från loungen (just nu är det dock byggställningar i vägen), vilket gör att man kan stanna i loungen fram till ombordstigningen. Samtidigt som loungen flyttat in i transithallen har biljettkontoret flyttat till utrikes avgångshall där man också checkar in, vid disk 31 och 32. Loungen har dock även fortsättningsvis en servicedisk vid receptionen med möjlighet till exempelvis incheckning och ombokning. Som avgående passagerare har man numera två val genom säkerhetskontrollen, antingen den stora säkerhetskontrollen ovanför incheckningshallen eller den mindre säkerhetskontrollen i inrikeshallen. I nuläget är den sistnämnda något enklare att använda om man vill komma till loungen. Loungen är drygt 100 kvadratmeter stor och har en helt ny design som tagits fram av designbyrån Grow med möbler från Gärsnäs. Tanken har varit att dela in loungen i olika sektioner baserat på vad man vill göra i loungen, något som börjar bli allt mer populärt i flygplatslounger. Efter receptionen finns vardagsrummet, riktigt trevligt inredd med fåtöljer och bord, TV-apparater, samt två stora bokhyllor med tidningar, böcker och prydnadsföremål.

Malmö Aviation Lounge, Göteborg Landvetter - Vardagsrummet Mittemot "vardagsrummet" finns bufféhörnan med kaffemaskin, drycker och snacks. Exakt hur detta utbud kommer se ut ännu är inte klart än men utbudet kommer i första hand bestå av drycker och tilltugg, som komplement till den mer matiga frukost och de smörgåsar som serveras ombord. Diskussioner pågår med flera leverantörer om innehåll, klart är dock att det kommer bjudas på lokalproducerad mat i loungen, både för att tänka på miljön och som en liten gimmick. Vid besöket under dagen fanns exempelvis korv med olika tillbehör, oliver, färsk frukt, skorpor, chokladflarn och karameller.

Malmö Aviation Lounge, Göteborg Landvetter - Självserveringsbuffén Längst in i loungen finner man matrummet med matsalsbord och stolar där man kan äta ordentligt. Stolarna och sofforna går huvudsakligen i grått och de har sedan dekorerats med kuddar och plädar i färgglada färger. Ljuset består av speciella lyktor som hänger ner i remmar, i övrigt är rummet något kalt, det hade varit trevligt med något på väggarna.

Malmö Aviation Lounge, Göteborg Landvetter - Matsalen Ytterligare en fördel med loungen är att den har en toalett, något som ingen av de existerande loungerna på Landvetter erbjuder. I loungen erbjuds även gratis trådlöst internet och dagstidningar i ett ställ vid receptionen. Det finns även gott om eluttag för att jobba.

Malmö Aviation Lounge, Göteborg Landvetter - Tidningar Tillträde till loungen ges enligt samma regler som tidigare, vilket inkluderar Malmö Aviation Guldkort, Malmö Aviation Full Flex-biljett samt Priority Pass och Diners Club. Nu när även Gotlandsflyg flyttat till Landvetter från Göteborg City Airport (Säve) finns även möjlighet att några av deras biljetter kommer ge tillträde. Mycket kommer även ses över när nya BRA lanseras under hösten och vintern.

Vad tycker BusinessClass?

Sammantaget är det ett stort lyft för Malmö Aviation. Vardagsrummet är riktigt hemtrevligt med en snygg design, däremot kunde man gjort matsalsdelen något varmare i designen, trots de färgglada kuddarna blir det lite grått. Loungen kan kanske inte jämföras med några av de stora internationella loungerna i världen men den fyller väl sitt syfte som en inrikeslounge med många dagspendlare bland gästerna. Det är kul att Malmö Aviation äntligen tagit steget till att erbjuda en riktig lounge på flygplatsen, och lustigt nog är de först på Landvetter med att erbjuda en lounge med toalett. Ytterligare några bilder på loungen:

Malmö Aviation Lounge, Göteborg Landvetter

Malmö Aviation Lounge, Göteborg Landvetter

Malmö Aviation Lounge, Göteborg Landvetter

Malmö Aviation Lounge, Göteborg Landvetter

Malmö Aviation Lounge, Göteborg Landvetter

More from BusinessClass.com