Golfsemester på Lofoten - en unik upplevelse

17. Aug 2016
by BusinessClass

Lofoten Links heter en av världens mest spektakulära golfbanor, och under alla förhållanden en av dem som ligger längst norrut. Nu kan du även övernatta nära golfbanan. Lofoten Links ligger norr om polcirkeln på 68 graders latitud, men det tar inte mer än två timmar att flyga från Oslo. Här kan du få en unik golfupplevelse: slå ut under midnattssolen, eller se norrskenet från din villa på kvällen. (Norrsken uppstår i perioden från sent i augusti och under vintern fram till april). Du kan bo i olika slags lägenheter eller villor - eller lodges som man kallar dom. Lägenheterna håller enkel med acceptabel standard, villorna ser riktigt fina ut på bilderna med stora glaspartier, terrasser och generösa sällskapsutrymmen. Villorna ligger nära stranden Hov, vilket betyder en kilometer från själva golfbanan. Välj mellan villor med tre eller fyra sovrum och kök. Priserna startar från 550 NOK per person och natt

Om du väljer att övernatta i en av lägenheterna är det billigare: från 495 NOK per person och natt. För alla boende gäller, att man kan välja om man vill ordna sina egna måltider, eller så kan man välja att bli transporterad upp till klubbhuset för lunch och middag, och frukosten kan man få levererad till dörren på morgonen. Det finns också paket, speciellt utformade så att man kan spela golf 24 timmar i sträck när det är som ljusast under sommaren, eller så väljer man ett norrskenspaket under hösten. Greenfee separat kostar från 850 NOK för 18 hål, men man kan också köpa kombinationer som gör varje runda lite billigare.

Möjligheten att övernatta så nära en av världens mest spektakulära golfbanor är ny, och vår magkänsla säger att man nog skall vara ganska snabb på avtryckaren om man vill beställa under de kommande månaderna. Om alla i gruppen inte är golfspelare erbjuder Lofoten fantastiska möjligheter för ridning, vandring, kajakpaddling eller på vintern längdskidåkning. Men så skall man nog ha golfbollar med i bagaget som inte är vita. På grund av golfströmmen är vintrarna inte alls så hårda på Lofoten som man kunde tro. De kallaste månaderna januari och februari har en genomsnittstemperatur runt noll grader, men det blir heller inte väldigt varmt: räkna med sommartemperaturer i juli och augusti på mellan 10 och 15 grader. När man reser till Lofoten ska man ta med en rejäl vindjacka som klarar kraftigt regn och hård vind - det gäller året om.

More from BusinessClass.com