Gå på upptäcktsfärd i British Airways Business Class med Google Street View

4. Oct 2015
by Dag Christian Holm

Intresserade flygglada kan nu gå på virtuell upptäcktsfärd hos British Airways och deras business class-service i Google Maps. Bolaget har startat ett samarbete med Google och London City Airport, som är hub för bolagets två dagliga avgångar till New York, och erbjuder nu "världens första airside flygplatstitt på Google Street View".

Via datorn kan man nu se hur det ser ut att gå ut på plattan och upp till flygplanet, man "går" uppför trappan och kan till sist titta in i kabinen. Det flyg man ser är bolagets specialkonfigurerade A318 Club World London City Business-maskin med 32 säten.

Den nya rundvisningen inkluderar också en virtuell rundvisning inne på flygplatsen. Man kan röra sig runt inne på London City Airport och undersöka check-in, taxfreeområdet och även restauranger, man kan undersöka var man kan arbeta i lugn och ro eller vila. Man kan till och med titta in i British Airways lilla privata lounge som annars är reserverad enbart för business class-passagerarna.

Stephen Humphreys är British Airways globala försäljningschef och han berättar följande: "Nu bjuder vi in alla intresserade att titta in i vår specialkonfigurerade Airbus A318, och även att virtuellt besöka loungen. På det sättet kan vi förmedla precis hur exklusiv produkten ser ut och känns. Den här rutten, som ju förbinder världens två största finansiella centrum har blivit en favorit hos både affärsresande och en del privatpersoner. Här kan de arbeta effektivt eller bara njuta av högklassig service på resan över Atlanten som tar våra gäster direkt till JFK-flygplatsen i New York".

British Airways dubbla dagliga avgångar med namnet Club World London City Service startade i september 2009 och är konfigurerat 2-2. Det har sedan starten varit ett populärt alternativ i premiumsegmentet mellan London och New York.  

More from BusinessClass.com