Fler unika bilder på Etihads första klass "First Apartment"

12. May 2014
by Jacob

För bara några dagar sedan lanserade Etihad sina nya premiumprodukter. Det har varit mycket fokus på förstaklasslägenheten "

The Residence

", en mycket imponerande produkt, men det fanns också många andra nyheter, inte minst den utmärkta förstaklassviten "First Apartment" som kommer finnas på Airbus A380, den bredaste sviten i flygindustrin. Idag publicerar BusinessClass ytterligare några unika bilder på "First Apartment".

Etihad First Apartment

Världens bredaste förstaklassvit

Det kanske mest unika med "First Apartment" är dess bredd, den räknas som den bredaste förstaklassviten i hela industrin. På Airbus A380 kommer First Apartment finnas längst fram på övervåningen men till skillnad från alla andra flygbolag kommer det vara en 1-1-konfiguration, alltså endast en mittgång. Normalt brukar det finnas två mittgångar. Totalt kommer det finnas nio First Apartment-sviter på varje Airbus A380. Varje svit har en yta motsvarande 3,6 kvadratmeter vilket är 74 procent mer utrymme än i

Etihads nuvarande förstaklassvit

. Interiören i First Apartment är uppbyggd kring tre färger - choklad, kashmir och kaffe, alla med sina egna olika variationer.

Stolen i Etihad First Apartment Det andra unika är att stolen och sängen är separerade från varandra, på de flesta flygbolag är det stolen man sover i, även i första klass. Ett undantag till detta är Lufthansa, som har en separat säng bredvid stolen i första klass på vissa av sina Boeing 747-flygplan, samt Singapore Airlines i sin Suites-klass där en separat säng finns förvarad i en lucka i sviten och fälls fram och placeras ovanför stolen inför natten.

Sängen bäddad inför natten

Separat två meter lång säng

Sängen är finner man rakt framför stolen och är placerad på bredden i sviten, vilket är helt unikt i industrin. Det innebär att när man ligger i sängen flyger man sidledes. Under dagtid är sängen ihopfälld till en slags loungesoffa i beige läder (Etihad själva kallar det en ottoman). Ottomanen fälls ut mot den lilla gången i sviten till en 204,5 cm lång och 66 cm bred säng och bäddas därefter med madrass, täcke och kudde. Precis som idag får man även pyjamas. Själva ottomanen går givetvis att sitta på under dagtid, exempelvis om man får besökare i loungen. Den är tillverkad i högkvalitativt Poltrona Frau-läder, samma som används i Ferraribilar.

TV:n går att fälla fram och fjärrkontroll finns vid sidan Även själva stolen kan fällas om man vill få lite vila men inte sova ordentligt. Vid sidan av stolen finns en stolskontroll med både förvalda lägen samt möjlighet att själv hitta en passade position.

Snygg design i tre basfärger I sviten finns ett uppfällbart bord som blir 48x58 cm stort. Är man två personer som äter tillsammans går det ytterligare att fälla ut till 60x66 cm.

Stolskontroll under armstödet och fjärrkontroll till TV:n Sex av sviterna i kabinen har anslutningsdörrar för att öppna upp eller stänga mot sviten bredvid. Dessa kan användas för två personer som reser tillsammans och då skapa en egen lägenhet.

Möjlighet att öppna upp mot sviten bredvid

24-tums HD-TV

Framför stolen finns en stor 24-tums HD-TV med Etihads senaste underhållningssystem av typen Panasonic eX3 med över 750 timmar underhållning. Det speciella med TV:n i First Apartment är att den är löstagbar och går att vinkla 90 grader så att man kan ligga i sängen och se på TV.

24-tums TV Underhållningssystemet styrs med en ny typ av fjärrkontroll som är touch-screen med menyer som kommer upp direkt på skärmen på fjärrkontrollen där man sedan klickar sig vidare.

Interaktiv fjärrkontroll till underhållningssystemet Nya Airbus A380 kommer även erbjuda trådlöst internet och möjlighet till mobiluppkoppling. I sviten finns även eluttag.

Fjärrkontroll och necessär

Garderob, minibar och toalettskåp

Varje svit har ett eget toalettskåp med speglar, förvaring och hudvårdsprodukter för att kunna göra sig i ordning innan landning. Under spegeln finns också en stor låda för egna tillhörigheter. Precis som i "The Residence" finns möjlighet för förstaklasspassagerare i First Apartment att duscha ombord, dock till skillnad från The Residence är det en delad dusch. Varje passagerare får fyra minuter vatten. I badrummet finns även duschprodukter, hårtork och spegel.

Dörrarna till toalettskåpet

Toalettskåpet med spegel och hudvårdsprodukter

Bra belysning Sviten avskärmas från mittgången med hjälp av dörrar som går att stänga. Dörrarna är 162 cm höga. Till skillnad från exempelvis Emirates är dörrarna inte elektroniska utan öppnas och stängs manuellt.

Dörrar som går att stänga Varje svit har även en personlig garderob är man kan hänga in kläder inför natten. Ytterligare förvaring finns under ottomanen i sviten.

Personlig garderob vid dörren I sviten finns också en egen minibar med en särskild funktionalitet som gör att dryckerna hålls kylda i upp till 15 timmar.

Minibaren

The Lobby

Passagerare i First Apartment har även tillgång till "The Lobby", ett lounge och barområde ombord belägen på övervåningen mellan första klass och business class. Här erbjuds en stor lädersoffa och en TV med möjlighet att koppla av med något att dricka eller umgås med andra passagerare. Premiärflygningen med nya First Apartment går i december och troligtvis blir premiärsträckan mellan Abu Dhabi och London.

More from BusinessClass.com