Finnair spikar datum för leverans av A350 XWB

24. Sep 2015
by Dag Christian Holm

Finnair har offentliggjort att bolaget kommer att välkomna sin första Airbus A350 XWB-maskin från Airbus vid en ceremoni som planeras till den 7 oktober. Finnair har beställt 19 stycken Airbus A350 XWB från fabriken, och flygplanen kommer att levereras i tidsperioden 2015 till 2023. Under de första veckorna kommer flygplanet mest att användas till internträning av personalen ombord på resor i Europa, men de första resorna med passagerare är 9 oktober till Amsterdam och Oslo. Flygplanet kommer sedan att sättas in på långdistansrutter från och med 21 november på rutten från Helsingfors till Shanghai, och sedan följer destinationerna Beijing, Bangkok, Hong Kong och Singapore. Finnair blir dessutom det första bolaget att använda A350 XWB till USA, när man använder planet på rutten till New York senare i år.

Ville Iho, Finnairs COO uttalade: "Vi är väldigt glada att kunna välkomna den första A350 in i vår flotta, och vi ser fram till att kunna hälsa våra passagerare ombord."

Bolagets första A350 XWB genomförde sin jungfruflygning vid fabriken i Toulouse för lite över en vecka sedan. Flygplanet ska nu genomgå ytterligare test och småjusteringar innan det slutgiltligt bliver levererat till Finnair.

More from BusinessClass.com