Emirates har öppnat sin 30:e destination med Airbus A380

30. Sep 2014
by BusinessClass

Det är den tyska storflygplatsen och finanscentret Frankfurt som blir Emirates 30:e destination som trafikeras med Airbus A380, världens största kommersiella passagerareflygplan. Det första flygplanet möttes med vattensalut när det landade i Frankfurt i mitten på september. Över 500 passagerare var med på den första flygningen till Frankfurt med Airbus A380, ett flygplan som i Emirates konfiguration tar 14 sviter i första klass, 76 stolar i busines class och 429 stolar i ekonomiklass. Frankfurt trafikeras med tre dagliga avgångar varav en med A380. - 

Vi är stolta över att nu kunna flyga A380 till ett av de viktigaste flygnaven i Europa. Den tyska finansiella huvudstaden fortsätter att vara en viktig knytpunkt för oss. Med vårt flaggskepp A380 kan vi nu möta den växande efterfrågan från passagerare som flyger mellan den ekonomiska regionen i Frankfurt och de framväxande ekonomierna i Asien, Afrika och Mellanöstern, genom vårt flygplatsnav i Dubai. Baserat på vår erfarenhet av A380-linjen till München kommer lanseringen till Frankfurt att leda till positiva effekter för turismen”, säger Thierry Antinori, Emirates Executive Vice President och Chief Commercial.

Emirates har totalt 52 st Airbus A380-flygplan som transporterat över 28 miljoner passagerare sedan år 2008. Dessutom har Emirates 89 flygplan på beställning. Nästa destinationerna att öppnas med A380 blir Dallas, San Francisco och Houston.

More from BusinessClass.com