Delta Airlines återöppnar Stockholm-New York sommaren 2015

14. Apr 2015
by Jacob

Precis som sommaren 2014 kommer amerikanska Delta Airlines till Stockholm denna sommar med en säsongslinje från Arlanda till New York JFK. Premiärturen går den 2 juni med fyra avgångar per vecka för att två veckor senare utökas till fem avgångar per vecka. Även Köpenhamn återkommer som säsongslinje.

Linjen kommer trafikeras med en nyrenoverad Boeing 757 med tre klasser ombord - Business Class (Delta One), Premium Economy (Delta Comfort+) och Economy Class (Delta Main Cabin).

Business Class, Delta One 

(tidigare BusinessElite) är en av Deltas tre nya businessclassprodukter och består av 16 stolar, fyra rader i en 2-2-konfiguration. När stolen fälls blir den helt horisontellt platt och alla passagerare får täcke och kudde från hotellkedjan Westin med sitt Westin Heavenly-koncept.

Premium Economy, Delta Comfort+

(tidigare Economy Comfort) är beläget i den främre delen av ekonomiklasskabinen och erbjuder 4 tum (10 cm) benutrymme samt en stolsrygg som går att fälla drygt 50 procent mer än stolen i vanlig ekonomiklass. Konfigurationen är 3-3 med sex stolar i bredd, antal rader varierar något mellan de olika flygplanen men i de flesta fall ser det ut att vara 4-5 rader till Skandinavien.

Economy Class, med nya namnet "Main Cabin" 

(tidigare Economy Class) består av drygt 130 stolar, sex stolar i bredd i en 3-3-konfiguration. Varje stol har egen skärm med video on-demand. I Main Cabin ingår även öl och vin till maten. Linjen Stockholm-New York startar 2 juni med avgångar på måndagar, tisdagar, torsdagar och lördagar. Från Stockholm är det en eftermiddagsavgång som avgår kl 13.25 eller 14.10. Från 15 juni utökas linjen även med en avgång på fredagar. I motsatt riktning avgår flyget New York kl 21.30 eller 22.18 (beroende på dag i veckan) med ankomst Stockholm vid lunch. Den 3 juni startar Delta också en linje mellan Köpenhamn och New York, även denna med en Boeing 757. Linjen trafikeras med fem dagar i veckan med avgång från Köpenhamn kl 08.30 på morgonen och från New York JFK kl 16.40. Linjerna flygs i samarbete med med KLM (Stockholm-New York) och Air France (Köpenhamn-New York).

Delta Airlines Business Class, Delta One, på Boeing 757

Delta Airlines Business Class, Delta One, på Boeing 757

Delta Airlines Business Class, Delta One, på Boeing 757

Delta Airlines Premium Economy Delta, Comfort Plus

More from BusinessClass.com