BusinessClass.se testar Lufthansas nya business class

8. Mar 2012
by Jacob

Lufthansas nya business class Den 8 mars lanserade Lufthansa sin nya business class stol på långflygningar som kommer finnas på de nya Boeing 747-800 flygplanen och som under flera år utvecklats i kulisserna. BusinessClass.se fick en exklusiv möjlighet att testa stolen i samband med lanseringen på ITB i Berlin med personlig demonstration av Lufthansas produktchef.

Text och bilder: Jacob Molin

Den nya business class stolen kommer lanseras i samband med att nya Boeing 747-800 tas i bruk under senvåren 2012. Lufthansa har investerat 3 miljarder euro i den nya ombordprodukten och produktutvecklingen har framförallt gjorts baserat på feedback från flygbolagets resenärer. 1349 resenärer samt några utvalda besättningar har dessutom fått möjlighet att testa den nya produkten under åtta veckor på flygningar mellan Frankfurt och New York.

Lufthansas nya business class Stolens seat pitch (benutrymme) ligger på ungefär 65" vilket är mer än idag och några tum över branschmedel. På flygplan som Airbus A330/A340 innebär det generellt att en rad försvinner mot tidigare.

Lufthansas nya business class Till skillnad från den nuvarande business class stolen blir den nya stolen helt horisontellt platt i nedfällt läge, utan någon lutning. Stolen blir totalt 1,98 meter lång i sängläge.

Lufthansas nya business class Färgschemat är helt nytt och liknar det färgschema som används i Lufthansas nya första klass kabin. Lufthansa vill komma bort från den tidigare blåa något kalla inredningen och skapa en ljusare inredning med en mjukare framtoning som ska få passagerare att känna sig mer avslappnade ombord. Färgen på stolarna är helt annorlunda än tidigare och även färgen på filtarna och kuddarna är annorlunda.

Lufthansas nya business class Skärmen i business class sitter framför stolen men kan tas loss och justeras. Skärmen är 15 tum mot tidigare 10,4 tum. Underhållningssystemet kommer bli samma som används idag på exempelvis Airbus A380 flygplanen utvecklat av Panasonic. Underhållningssystemet kommer att kunna slås på direkt vid ombordstigningen.

Lufthansas nya business class Bordet, hörlurarna och fjärrkontrollen finns förvarade i armstödet. Bordet är av samma storlek som idag men fälls till skillnad mot tidigare upp i två steg. Även Lufthansas necessär är av en ny modell och i en färg som matchar inredningen.

Lufthansas nya business class Stolen och dess funktioner regleras genom en kontrollpanel på armstödet.

Lufthansas nya business class Framför stolen under skärmen finns förvaring för tidningar och personliga tillhörigheter. Längst ned finns en låda där man kan placera sina skor. Stolarna i kabinen är antingen placerade i en H konfiguration eller en V konfiguration. Detta är helt nytt mot tidigare. V konfiguration innebär att två stolar i bredd placeras så de lutar mot varandra. H konfigurationen innebär att stolarna placeras parallellt men med lutning mot kabinväggen. Sammantaget är den nya business class stolen en klar förbättring mot tidigare. Det nya färgschemat är trevligare och ger ett avsevärt bättre första intryck. Stolen känns fräsch och modern, benutrymmet är bättre, skärmen är större och givetvis är det ett stort plus att stolen blir helt horisontell i nedfällt läge utan någon lutning.

Lufthansas nya business class

More from BusinessClass.com