BusinessClass.se storsatsar inför framtiden

28. Aug 2013
by Jacob

Det är nu två år sedan BusinessClass.se lanserades och responsen och resultatet har med råge överträffat de förväntningar vi hade när sidan startades. Det är ingen tvekan om att BusinessClass.se var en sida som saknades i Sverige. Men nu är det dags att ta nästa steg, vår största satsning någonsin.

Vår vision

Vår målsättning är att skapa en premiumresesajt i världsklass som ska täcka alla delar som ingår i en lyckad resa. Vi ska bidra med den informationsstruktur som behövs för att enkelt kunna göra de rätta valen när det gäller pris, produkt, kvalitet och service. För att lyckas med detta behöver vi aktiva och engagerade medlemmar som hjälper oss med värdefull kunskap och erfarenhet. I gengäld bidrar vi med den struktur som behövs för att kunna göra detta på ett effektivt sätt. Ett forum har många fördelar genom sin interaktivitet men passar inte alla, dessutom riskerar viktig information att försvinna i långa forumtrådar. En förutsättning för en fortsatt lyckad utveckling är även att det finns en heltidsarbetande redaktion som kan driva BusinessClass.se på ett professionellt sätt och knyta viktiga kontakter med reseindustrin. Detta blev verklighet i början på augusti. Vi är mycket glada att kunna presentera några av de förändringar som du som läsare/medlem kommer se under hösten:

Ny grafisk profil, plattform och förstasida

Redan i förra veckan kunde våra läsare notera en ny design och nya färger i forumet, dessa är del av en ny grafisk profil som tagits fram till BusinessClass.se. Den nya grafiska profilen går i färgerna orange och mörk marinblå samt till en mindre del i ljusare orange, grått och svart. Ytterligare en förändring väntar inom ett fåtal dagar med en helt ny och fräsch förstasida. Vi byter redaktionssystem till en ny plattform som öppnar upp för många möjligheter till nya spännande funktioner.

Flygrecensioner

Flera medlemmar har efterfrågat bättre funktionalitet för att kunna berätta om sin senaste flygning. Vi har idag ett reserapportsforum men det har sina begränsningar. Därför lanserar vi en helt ny flygrecensionsfunktion på BusinessClass.se där både redaktionen och våra medlemmar på ett enkelt och strukturerat sätt kan dela med sig av sina erfarenheter. Flygrecensionerna sorteras efter flygbolag följt av kabinklass och flygplanstyp och alla recensioner kopplas till en översiktssida för just denna kombination. Recensionen skrivs i vad som liknar ett formulär med nio olika fält. Formuläret är uppbyggt så det ska passa för såväl enklare rapporter om korta flygningar som detaljerade och uttömmande recensioner av långflygningar.

Hotellrecensioner

Vi vet att det bland våra medlemmar finns en stor samlad erfarenhet från hotell runt om i världen, kunskap som i vissa fall redan finns på BusinessClass.se men som försvunnit i långa forumtrådar. Därför lanserar vi även hotellrecensioner med ett liknande upplägg som flygrecensionerna. Varje enskilt hotell får en egen översiktssida där såväl medlemmarnas recensioner som redaktionella recensioner samlas och visas tillsammans med grundläggande information om hotellet.

Bättre sökfunktion för lounger

Våra loungeguider har funnits sedan BusinessClass.se startades och varit en uppskattad sektion. Nu uppgraderar vi loungeguiderna med en ny struktur samt en avancerad sökfunktion. Alla resenärer kan enkelt söka efter lounger genom att välja flygplats, det flygbolag man ska resa med samt kabinklass och/eller bonuskort. Därefter får man i en lista förslag på vilka lounger man kan besöka. Efter avklarat loungebesök finns dessutom möjlighet att skriva en egen loungeguide, antingen med kommentarer till en redan recenserad lounge eller som en helt ny guide av en lounge som inte tidigare recenserats.

Våra populära flygdeals får en egen söksida

Dr. Miles har i två år outtröttligt tipsat om bra deals på flygbiljetter runt om i världen. Nu är det dags att ge både honom och biljettsökande läsare bättre möjligheter att hitta det man letar efter. Därför flyttar vi Deals från forumet till en helt egen flik på menyn. I Deals-funktionen finns en utmärkt sökfunktion med möjlighet att söka på avreseflygplats, destination, flygbolag och kabinklass. Biljettreglerna presenteras på ett strukturerat sätt och alla färdvägar visas dessutom på en karta.

En personlig resekarta för alla medlemmar

Varje medlem får på sin nya profilsida en egen världskarta. Denna är interaktiv. Varje gång medlemmen bidrar med en recension uppdateras den personliga kartan. Skriver man exempelvis en recension om en flygning mellan Stockholm och Paris kommer motsvarande sträcka bli synlig på kartan. Skriver man dessutom en hotellrecension sätts en nål vid relevant stad på kartan och samma sak gäller om man skriver en loungeguide.

Tidsplan

Nya BusinessClass.se med den nya plattformen kommer lanseras under nästa vecka, därefter kommer vi introducera en ny funktion i taget med några dagars mellanrum. Eftersom det mesta är nytt kommer det säkert vara många frågor och vi vill vara säkra på att allt fungerar som det ska innan vi drar igång nästa funktion. Sedan två veckor tillbaka har vi även ett BusinessClass 2.0 forum där det finns möjlighet att ställa frågor och få hjälp.

http://www.businessclass.se/businessclass-2-0/

More from BusinessClass.com