BusinessClass.se Resebyråtest: Plats 9 - AOBTravel

30. Aug 2011
by Gustav Gnosspelius

AOBtravel

(i testet sammanfört med

A2Btravel.se

) marknadsför sig som "tjänsten för dig som letar flygbiljetter till lägsta pris" men i prisjämförelsen är de näst dyrast och ligger inte bra till i något av delmomenten. Med ett högt pris borde de väl ändå vara bättre på de andra punkterna? Låt oss ta en titt nedan vad som går fel.

När flygresultaten kommer upp på AOBtravel.se visas om ett flyg utförs av ett annat bolag än det som står för biljetten (code-share) och de har gjort ett försök att visa biljettpris och övriga avgifter separat. Tyvärr misslyckas de med det senare då de helt enkelt skriver biljettpris + skatter. Det senare är fel eftersom det som de kallar skatter innehåller både bränsleavgift och deras egen bokningsavgift. Onekligen är det rätt fult att skylla på staten för något man stoppar i egen ficka. De bryr sig inte om att visa vare sig biljettregler eller bokningsklass, inte heller flygplanstyp redovisas. Dessa viktiga funktioner saknas på AOBtravel.se:

  • Sökning på flera sträckor.

  • Biljettsökning på flygallians.

  • Biljettsökning på kabinklass.

  • Biljettsökning på flexibla datum.

  • Visning av flygplanstyp.

  • Visning av bokningsklass.

  • Tar inte emot American Express eller Diners Club kreditkort.

De erbjuder en viss grundservice i form av kontaktmöjlighet både via telefon och epost men om du har önskemål om sittplats tar de ut en extra avgift. Flygbolagens meddelanden om ändra tidtabeller kastar de också bort såvida du inte betalt en extra avgift till dem. En ljuspunkt med AOBtravel.se är att de har ställt den statliga resegarantin och att du kan lägga till hyrbil och/eller hotell till din sökning. De redovisar dock inte enkelt deras avgifter för avbokning och ändring. Kundservicen får ett litet pluspoäng för att de svarade vår epost samma dag, dock utan att svara på våra frågor! De läser alltså epost snabbt, men all personlig service är förbjuden om du inte betalt extra för detta.

Testresultat

Kategori Betyg Priser 1/5 Sökning 2/5 Information 1/5 Service 2/5 Extratjänster 2/5 Kundservice 1/5 Totalt 9/30 (30%)

Höga priser i kombination med begränsade sökmöjligheter och dålig kundservice kan inte ge AOBtravel annat än en jumboplats i vår jämförelse.

Resebyråtest 2011 - så här gjordes testet

More from BusinessClass.com