BusinessClass.se Resebyråtest: Plats 6 - Resecentrumgruppen

5. Sep 2011
by Gustav Gnosspelius

Resecentrumgruppen

(eller RCG som de kallar sig själva) beskriver sin affärsidé att erbjuda marknadens bästa priser och en så enkel bokningsprocess som möjligt. Att skriva att priserna skall vara marknadens

bästa

istället för

lägsta

låter som ett enkelt sätt att slippa lova något om sina priser men Resecentrumgruppens sammanlagda pris är testets lägsta. Full pott.

Även när det gäller biljettsökningar ger vi toppbetyg. Bokningsmotorn ger möjlighet att söka upp till fyra sträckor samtidigt (vi skulle helst se möjlighet att söka obegränsat antal sträckor) och du kan söka biljetter per kabinklass. Det finns till och med möjlighet att hitta premium ekonomi biljetter men vad som menas med alternativet "Business premium" förstår inte redaktionen. Resecentrumgruppen erbjuder sökning med flexibla datum och hade vi bara haft möjlighet att söka per flygallians hade det blivit en femma. Mycket bra jobbat Resecentrumgruppen!

Tyvärr är inte sökresultaten lika imponerande. Resecentrumgruppen visar vilka flyg som genomförs av andra flygbolag (codeshare) och det finns en funktion som beräknar tid för mellanlandningar. Men vi saknar information om flygplanstyp, biljettregler, bokningsklass. En ordentlig prisspecifikation saknas, tillika lågkostnadsbolag bland resultaten. Vi saknar även möjlighet att betala med American Express och Diners Club. Vi önskar också att sökresultatsidan fick använda sidans fulla bredd istället för att viktig bokningsinformation trängs med reklambanners (se nedan).

Som hos många andra onlineresebyråer ingår ingen service i det arvode du betalar, önskemål och tidtabellsändringar får du se över på annat sätt eller betala extra för. Val av sittplats på flighterna kostar 50kr extra. Betalningssätten är få och men det är möjligt att lägga till hotell i sin bokning och extra avgifter redovisas tydligt. Vårt mail till dem besvaras på två arbetsdagar och frågorna besvaras noggrant. Förvånande skiljer sig informationen i mailet åt från vad som står på hemsidan. Villkoren säger att biljetter ej återbetalas medan mailet anger en serviceavgift för just detta, vilket gäller?

Testresultat

Kategori Betyg Priser 5/5 Sökning 4/5 Information 1/5 Service 2/5 Extratjänster 2/5 Kundservice 2/5 Totalt 16/30 (53%)

Resecentrumgruppen utmärker sig med låga priser och mycket bra sökmöjligheter, med framtida bättre resultatsida och fler betalningsalternativ har de en mycket god chans att placera sig i toppskiktet kommande år.

Resebyråtest 2011 - så här gjordes testet

More from BusinessClass.com