BusinessClass.se Resebyråtest: Plats 4 - Flygstolen

9. Sep 2011
by Gustav Gnosspelius

Flygstolen

har en fräsch hemsida och arbetar mycket med sociala medier så som blogg, Twitter och Facebook där de har en aktiv profil med bland annat tips om billiga priser. Ytan ser alltså mycket bra ut men hur lyckas de i vår granskning?

Vår första utmärkelse blir den föga smickrande "testets dyraste". Flygstolens pris i två av våra sökningar var runt 50% dyrare än det billigaste alternativet. Som kund ska du då förvänta dig valuta för pengarna, inte bara en snygg hemsida. Sökfunktionerna är dock endast hyfsade med möjlighet att bland annat söka hemresa från annan ort (open jaw) och flexibla datum medan en andra sökmöjligheter som kabinklass och flera sträckor saknas. Resultatsidan är utifrån vår synpunkt riktigt dålig och visar endast codeshare, inget annat av våra krav uppfylls och prisredovisningen lämnar mycket att önska. Servicemässigt har Flygstolen ansträngt sig. Förvisso kan man inte lägga in önskemål om sittplats och liknande utan kostnad men å andra sidan uppträder Flygstolen kvalitativt och vidarebefordrar tidtabellsändringar till kunden. Vidare erbjuds kunden alla kontaktmöjligheter: telefon, epost och chat. Man berättar enkelt vilka avgifter som tillkommer och bland extratjänsterna är den enda stora grejen som saknas möjlighet att betala med alla kreditkort. Dessa viktiga funktioner saknar vi hos Flygstolen:

  • Bokning av fler sträckor än två.

  • Biljettsökning på flygallians.

  • Biljettsökning på kabinklass.

  • Visning av bokningsklass.

  • Visning av biljettregler.

  • Möjlighet att betala med American Express eller Diners Club kreditkort.

Flygstolen besvarar vårt mail snabbt och utförligt. Ändringsavgiften är testets lägsta och avbokningsavgiften också rätt låg, lustigt nog återbetalar man dock inte skatter & avgifter när du gör en avbokning.

Testresultat

Kategori Betyg Priser 1/5 Sökning 3/5 Information 1/5 Service 4/5 Extratjänster 3/5 Kundservice 5/5 Totalt 17/30 (57%)

Flygstolen är en välutvecklad sida, slätar de bara ut hörnorna och sänker sitt bokningsarvode kommer de lätt placera sig högre nästa år.

Resebyråtest 2011 - så här gjordes testet

More from BusinessClass.com