BusinessClass.se Resebyråtest: Plats 2 - Resfeber

14. Sep 2011
by Gustav Gnosspelius

Resfeber

har funnits på den svenska marknaden i många år och ägs sedan drygt tio år av Travelocity, en av världens största onlineresebyråer. Travelocity äger också Lastminute. Resfeber bör alltså ha mycket stor uppbackning jämfört med svenskägda resebyråer. Det blir dock både besvikelser och överraskningar när vi synar Resfebers funktioner.

På sin hemsida erbjuder Resfeber många alternativ, listar bra erbjudanden och har färdiga paketresor. De gör det alltså lätt för besökaren att hitta inspiration och de har bland annat en funktion de kallar pristermometern. Till skillnad från sin ägare tar Resfeber ut ett rätt högt bokningsarvode på vissa resor. Vår interkontinentala sökning blev testets dyraste medan inrikes i USA blev testets billigaste. Denna något annorlunda prissättning ger Resfeber ett medelbetyg, varken dyra eller billiga. Samma betyg får också sökmöjligheterna som förutom flexibla datum inte erbjuder efterlängtade funktioner som sökning på kabinklass och trebokstavskoder.

Precis som allt för många av konkurrenterna är resultaten dåligt presenterade. Var är biljettreglerna, flygplanstyp och tid för mellanlandning? Det kan inte bli annat än näst lägsta betyget (de visar trots allt codeshare-flyg). Som första resebyrå i testet låter Resfeber dig göra önskemål om sittplats och liknande utan extra kostnad, ett klart plus även om det står att man inte skickar vidare tidtabellsändringar (kundtjänsten säger dock annorlunda). Extratjänsterna har man lagt lite krut på och det är lätt att bygga paketresor samt möjlighet finns att betala med Diners och American Express. Dessa viktiga funktioner saknas på Resfeber.se:

  • Sökning på flera sträckor.

  • Biljettsökning på flygallians.

  • Biljettsökning på kabinklass.

  • Visning av flygplanstyp.

  • Visning av bokningsklass och biljettregler.

Vår epost besvaras prompt och korrekt. Avgifterna för ändring och avbokning är relativt låga varför det blir högsta betyg i kundservice. Vi önskar fortfarande att det skulle vara klart för kunden vad som händer vid tidtabellsändringar.

Testresultat

Kategori Betyg Priser 3/5 Sökning 3/5 Information 1/5 Service 3/5 Extratjänster 4/5 Kundservice 5/5 Totalt 19/30 (63%)  

Silverplatsen går till Resfeber mest på grund av deras goda kundservice, utökar de sökmöjligheterna och resultatsidan kommer de nog knipa guld nästa år.

Resebyråtest 2011 - så här gjordes testet

More from BusinessClass.com