BusinessClass.se Resebyråtest 2011: Plats 10 - Doodle

28. Aug 2011
by Gustav Gnosspelius

Vi börjar vårt test med den föga smickrande jumboplatsen (vi har då redan räknat bort de resebyråer som inte ens klarar av att sälja alla sträckor som ingick i testet): på plats 10 hamnar

Doodle.se

. Läs mer nedan varför Doodle inte klarar sig bättre i vårt test.

I vår prisjämförelse klarar sig Doodle riktigt bra. De erbjuder ett lågt snittpris på de resor vi söker. Med en hygglig prissättning står de sig väl gentemot konkurrensen på alla tre biljettyper. Tyvärr slutar det goda betyget där. Det är nämligen få saker Doodle klarar av som inte konkurrenterna också kan. På Doodle kan du specificera flygtider och söka biljetter för barn & spädbarn – något samtliga konkurrenter i testet också klarar av. De tillåter att du söker ett visst flygbolag och hemresa från annan ort men sedan är det slut på valmöjligheter. Den som vill åka framför skynket eller snabbt kunna söka med flygplatskoder istället för att skriva ut hela stadsnamnet behöver icke göra sig besväret att besöka den här sidan. Dessa viktiga funktioner saknas på Doodle.se:

  • Bokning av fler sträckor än tur & retur.

  • Biljettsökning på flygallians.

  • Biljettsökning på kabinklass.

  • Biljettsökning på flexibla datum.

  • Visning av flygplanstyp.

  • Visning av bokningsklass.

  • Tar inte emot American Express eller Diners Club kreditkort.

Det är tråkigt att se att Doodle inte klarar av ett enda av BusinessClass.se krav på vad en resebyrå bör informera om. Förvisso visas flygtiderna men det är också det lägsta grundkrav en konsument kan ställa. De värsta av deras brister torde vara att det inte informerar om vem som utför flygningen du bokar: när du tror att du ska flyga SAS eftersom det stod det på Doodle visar det sig istället när du köpt biljetten att du ska flyga Aeroflot (en sökning Köpenhamn-Moskva gav oss SAS-flyg som egentligen flygs av Aeroflot)! Det blir alltså lägsta betyg möjliga för Doodle när det gäller information.

Man har inte orkat ange alla felmeddelanden.

Såvida du inte köper ett tilläggspaket kommer Doodle inte hantera dina sätesönskemål, inte heller informera om dig om tidtabellsändringar. Doodle erbjuder många betalningsalternativ vilket är positivt. Vi frågar oss dock hur vi kan få information om när vi behöver hjälp. Deras länk till ”kundtjänst” ger samma svar oavsett vad vi klickar på och eposten vi skickar dem svarar de aldrig på.

Testresultat

Kategori Betyg Priser 5/5 Sökning 2/5 Information 0/5 Service 0/5 Extratjänster 1/5 Kundservice 0/5 Totalt 8/27 (33%)

Döda länkar på hemsidan, ingen personlig service och dåliga bokningsalternativ gör att Doodle.se hamnar på en klar sistaplats i vår jämförelse.

Resebyråtest 2011 - så här gjordes testet

More from BusinessClass.com