Belmond Villa San Michele – Rustik lyx med utsikt över Florens

19. Jan 2017
by BusinessClass

BusinessClass rating: 9

Njut av äkta

old school

personlig service i ett kloster från renässansen från 1500-talet med fantastiska trädgårdar och ett hus med fasad ritad av Michelangelo. Välkommen till en kuliss och omgivningar där man automatiskt låter axlarna sjunka ner. Belmond Villa San Michele blev till att starta med byggt som kloster för Franciskanermunkar under 1500-talet. Den rika och mäktiga familjen Danzati som bodde i Florens skänkte senare landområdet till munkarna och betalade för en utvidgning av klostret. Under de kommande 300 åren blev byggnaden förstörd och återigen uppförd för att till sist bli uppköpt av hotellkedjan Belmond. Nu är Villa San Michele ett av Florens dyraste lyxhotell.

10/10 Läge:  

Hotellet har ett speciellt läge för att vara ett lyxhotell. Det ligger i kommunen Fiesole på en bergssida med utsikt över Florens. Från centrum tar det ungefär 20 minuter att köra. Alla är kanske inte lika begeistrade för denna bilresa, men å andra sidan är utsikten hissnande - en utsikt som tar andan ur dig. Hotellet, de frodiga trädgårdarna, ja till och med från poolen har man panoramautsikt över Florens och de vackra bergssidorna runt omkring med massor av cypresser. Hotellet erbjuder shuttle-service till och från Florens centrum flera gånger per dag.

9/10 Interiör & Exteriör:  

Hotellet är byggt i klassisk renässansstil och består av en lång huvudbyggnad och lägenheter ute i trädgårdsområdet. Hotellet har valt en stil som vi vill beskriva som genomtänkt framför överdrivet lyxig. Här finns konst, antikviteter och freskoarbeten. Med flera rum på olika nivåer precis när man har gått in genom entredörren får man en känsla av att man kan gå på upptäcktsfärd och att man är i ett privat hem. Trädgårdarna är välskötta och det perfekta stället att slå sig ner och njuta en Bellini och njuta av omgivningarna och utsikten. Poolen är uppvärmd till att hålla 30 grader.

8/10 Rummen:  

Rummen i huvudbyggnaden är rustika och autentiska med bjälkar i taket, annorlunda antikviteter, gammalt glas i fönstren och från många rum har man en fantastisk utsikt över Florens. De lyxiga överkasten på sängarna och de trevliga badrummen hade nog gjort de gamla munkarna avundsjuka! Lägenheterna ute i trädgården är inte lika historiskt möblerade i stilen som de gamla rummen där munkarna bodde men å andra sidan har de en egen liten privat trädgård med utsikt, och så har de stora lyxiga badrum. Det vi kan rekommendera extra mycket är att boka in sig i Michelangelosviten. Här var tidigare klostrets bibliotek och under en kortare periode självaste Napoleon Bonapartes huvudkvarter i Florens.

9/10 Service:  

Villa San Michele erbjuder vänlig "old school" service på det sätt som är så typiskt för Belmondhotellen. Man tilltalas ofta med namn, man möts av idel vänlighet och före man hinner vända sig om för att fråga har man fått en värmande filt lagd över axlarna när det har blivit lite kyligt ute på terrassen.

8/10 Restaurant / bar:  

I restaurangen "La Loggia" sitter man ute på den långa, överbyggda terrassen och blickar ut över Florens och landskapet där Chiantivinet kommer ifrån. Det perfekta stället att äta en romantisk middag medan solen går ner. Maten är tillagad med respekt för råvarorna och man märker att det ligger arbete bakom resultatet. Levande musik i form av en pianist och den magiska utsikten är också det två ingredienser som kommer ge dig en kväll du kommer komma ihåg länge. Om man vill äta lite mer oformellt kan man äta vid poolbaren som erbjuder enklare grillrätter och pizza från en vedeldad ugn. Frukosten håller hög klass. Om du vill unna dig lite extra kan du beställa in champagne och äkta kaviar.

8/10 Value for money:  

Dette är ett av Florens dyraste hotell. Det du betalar för ditt rum inkluderar frukost och shuttleservice till och från Florens. Det är billigare att bo här under lågsäsongen - före hotellet stänger ner sent i november och precis efter man har öppnat i mars eller april.

Här får du med garanti bäst pris på hotellet

Villa San Michele passar för dig

som vill ha lugna omgivningar men med både Florens kulturliv och möjlighet för att göra utflykter ut på den italienska landsbygden inte långt borta. Hotellet är barnvänligt och man har en exklusiv miniklubb där de yngsta exempelvis kan vara med och baka sin egen pizza. Man erbjuder lugna aktiviteter som passar till hotellets lugna image. Om du gillar lugna omgivningar, dämpad lyx och personlig service, läs gärna våra recensioner av Belmondhotellen Hotel Splendido i Portofino

http://www.businessclass.se/belmond-hotel-splendido-autentisk-glamour-i-portofino/

 och La Residencia i Deja på Mallorca.

http://www.businessclass.se/test/varfor-atervander-sa-manga-till-la-residencia-gang-pa-gang/

Se fler bilder och beställ ditt rum på Belmond Villa San Michele här

More from BusinessClass.com