Accor inför incheckning före ankomst på 1000 hotell i världen

13. May 2014
by BusinessClass

Den nya tekniken gör det möjligt att checka in hela två dagar före avgång var man än befinner sig i världen, när rummet är klart får man ett sms som talar om att nyckeln finns att hämta. Tjänsten kommer införas i slutet av 2014 på 1000 Accor-hotell runt om i världen.

Incheckningen består av fyra steg:

Två dagar före ankomst får gästen möjlighet att checka in online. Förutsättningen är att gästen bokat direkt med Accor, är medlem i bonusprogrammet Le Club eller är innehavare av Accors prenumerationsprogram Accor Favorite Guest Business Card eller Ibis Business Card. På ankomstdagen

 får gästen ett välkomstmeddelande via SMS som bekräftar att deras rum och nyckel är klara samt praktisk information kring vistelsen.

Vid ankomst till hotellet finns rumsnyckeln klar, bara att lämnas över utan de sedvanliga administrativa formaliteterna. På avresedagen är det bara för gästen att lämna in nyckeln vid avresa, hotellfakturan kommer senare via e-mail. Från Accors sida ser man framför allt möjlighet att frigöra resurser som istället kan användas till att ta hand om gästerna under vistelsen och bättre tillgodose deras behov.

Det nya systemet har testats på ett tjugotal hotell i Frankrike, Storbritannien, Italien, Belgien och Nederländerna. Systemet finns nu på 60 hotell i 13 länder. Ambitionen är att bygga ut tjänsten till att omfatta 1 000 hotell eller nära 30 procent av Accors hotell vid slutet av 2014.

Processen för Accors online check-in

More from BusinessClass.com