Tips: Lyxig weekend i London för shopping

28. Feb 2013
by Martin Björnström

Det brittiska pundet är rekordbilligt vilket gör London mer intressant än på länge. I vår kommer många svenskar att sikta sina weekendresor hit får billig shopping och ännu billigare Taxfree på Heathrow. Det är inte bara shoppingpriserna som har påverkats av den fördelaktiga växelkursen, utan även hotellpriserna som har sjunkit något. Sänkningen har dessvärre kompenserats av ökad efterfrågan.

Foto: British Airways

En medveten resenär söker naturligtvis efter det lilla extra och vi har ett bra tips: Flyg British Airways i Business Class för endast 2.600kr inkl skatter.

Exempelresa

: Utresa fredag 18:10 (framme 19:45) efter jobbet med BA0781 som är en Boeing 767 widebody med skinnsäten, hemresa söndag 16:55 (framme 20:20) med BA0782 som är en Airbus A319.

Pris: 2575kr.

Biljetten har ett förköpskrav på 30 dagar och du måste stanna borta natten mellan lördag och söndag, något som förvisso inte stör en weekendresenär. Du kan flyga både från Stockholm och Göteborg direkt till London Heathrow. I Stockholm får du tillgång till Menzies  Lounge, och på hemresan får du uppleva British Airways flaggskeppslounge Galleries Club på Terminal 5. Terminal 5 på Heathrow erbjuder flera trevliga alternativ för måltider och shopping är utmärkt med exempelvis minst 30% lägre priser på Burberry som exempel. Fö ytterligare 5 GBP rabattkupong för Taxfree genom denna länk:

Download your £5 Voucher

Ąr du medlem i British Airways Executive Club tjänar du dessutom 150% Avios poäng på flygresan.

Tabell: Det brittiska pundet har sjunkit till under 9:80 SEK vilket är det lägsta på 20 år.

 

More from BusinessClass.com