Ut å fly før jakten?

8. Sep 2014
by Dag Christian Holm

Høsten er på vei og med den, jaktsesong. Mange lurer på hva man kan ta med i bagasjen når man skal på jakt.

I all hovedsak er reglene for frakt av våpen på fly enkle å forholde seg til. - Reglene for pakking av våpen i bagasjen er enkle og klare. Det er ikke tillatt, under noen omstendigheter, å ha våpen, våpendeler eller ammunisjon som håndbagasje, sier medieansvarlig Joachim Westher Andersen ved Oslo Lufthavn. Andersen påpeker at det er lov å ha med kikkertsikte som håndbagasje.

Våpendeler sendes separat

Alle jakt– og sportsvåpen skal tas med som innsjekket bagasje og sentrale våpendeler skal sendes separat. Eksempel: Våpenet legges i en ryggsekk, mens sluttstykket / forekjeftet pakkes ned i en annen bag. Både bag og ryggsekk sjekkes inn. Grensen for mengde ammunisjon som kan sjekkes inn er 5 kilo per reisende. Ammunisjonen må være i originalemballasjen, godt pakket og må skal sendes separat. Passasjeren må informere luftfartsselskapet ved innsjekk om at bagasjen inneholder ammunisjon. Ammunisjonen skal være forsvarlig pakket, i divisjon 1.4S, kun UN 0012 eller UN 0014, inntil 5kg (11 lbs) bruttovekt per person, for denne personens eget bruk. Ammunisjon med eksploderende eller brennende prosjektiler er ikke tillatt. Det er ikke tillatt å pakke flere personers tillatte mengde i samme bagasje. Man kan bare ta med ammunisjon til utlandet dersom det er tillatt på bestemmelsesstedet, samt alle steder den reisende mellomlander. Noen flyselskap tar ekstra betalt for å frakte våpen ombord. Ta kontakt med ditt flyselskap for informasjon om priser.

Har du med dyr?

- Hovedregelen er at alle dyr må oppbevares i egne bur og sendes i lasterommet. Noen selskaper godtar små hunder i kabinen, men da i små bur eller vanntette bager, sier Andersen og kommer med en siste oppfordring til alle jegere som skal ut å fly: - Husk derfor å sjekke med flyselskapet ditt i god tid før avreise. Det er viktig at alle som reiser med våpen og ammunisjon i innsjekket bagasje gir beskjed om dette ved innsjekk.

More from BusinessClass.com