Singapore Airlines nye Premium Economy - vi har detaljene

22. May 2015
by Jacob

Forleden var det innvielse av Singapore Airlines nye kabinklasse Premium Economy som kommer til å sttes i trafikk etter sommeren. Tidligere har flyselskapet sluppet bilder av det nye setet, nå har man i tillegg frigitt detaljer om hva produktet kommer til å inneholder, eksempelvis mat og drikkemessig. 

Setet

Det nye setet er i grå farge med detaljer i svart og rødt. Benplassen ligger på 38 tommer med en setebredde på 18,5 eller 19,5 tomme avghengig av flytypen. I Premium Economy er det åtte seter i bredden i en 2-4-2-konfigurasjon. Setet har også strømuttak, to USB-uttak, leselampe, cocktailbord, fotstøtte samt oppbevaringsplass for eksempelvis en laptop eller et nettbrett, vannflaske og høretelefoner. For Airbus A380 oig Boeing 777-300ER er det ZIM Flugsitz GmbH som produserer setet, for kommende Airbus A350 blir det Zodiac Seats US.

Underholdningssystemet

Hver Premium Economy-passasjer har en privat skjerm på 13,3 tommer med HD-oppløsning og får dessuten støyreduserende høretelfoner. Underholdningssystemet er Singapore Airlines velkjente KrisWorld med et bredt utvalg filmer, musikk og spill.

Mat og drikke

Etter start serveres en velkomstcocktail, hvilket også inkluderer Champagne. Til hovedretten vil det være tre valg samt et bredt utvalg av drikker, også Champagne og fine viner. Champagnen i Premium Economy blir Ernest Rapeneau Brut Prestige. En stor fordel er at man også i Premium Economy vil kunne forhåndsbestille mat gjennom Singapore Airlines "Book The Cook" som tidligere kun har vært tilgjengelig i business class og first class. Book The Cook vil tilbys fra de samme flyplasser som i dag blant annet inkluderer flygninger fra Singapore, London og  Sydney. Book The Cook kommer til å være tilgjengelig på alle Singapore Airlines ruter fra disse flyplassene unntatt ruten Singapore-Kuala Lumpur som er for kort. Blant rettene på menyen kan man eksempelvis finne Rosemary Beef Brisket, Seafood Pasta in Creamed Tomato Basil Sauce, Spiced Chicken Nasi Biryani og Assorted Dim Sum. Det finnes også en rekke frokostalternativer.

Toalettartikler

Passasjerer i Premium Economy blir tilbudt tannbørste, tannkrem og sokker.

Innsjekk, bagasje og bonuspoeng

Reiser man i Premium Economy kommer man til å kunne sjekke inn ved en separat skranke på flyplassen og bagasjen blir merket en priority tag som gjør at den kommer tidlig på bagasjebåndet. Passasjerer i Premium Economy får også anledning til å ta med seg sjenerøse 35 kg. Er man medlem i Singapore Airlines bonusprogram KrisFlyer opptjener man 110% poeng. Hvordan inntjeningen vil se ut i andre bonusprogram i Star Alliance er foreløpig ikke kjent.

Premieredato

Den første flygningen med Premium Economy går den 9 august 2015 og kommer innledningsvis til å tilbys på viktige ruter fra Singapore som London, Paris, Hong Kong og Sydney

Singapore Airlines Premium Economy

Singapore Airlines Premium Economy

Singapore Airlines Premium Economy - Setebredde og fjernkontroll

Singapore Airlines Premium Economy - Bord og oppbevaring for vannflaske

Singapore Airlines Premium Economy - Recline

Singapore Airlines Premium Economy - Skjermen

Singapore Airlines Premium Economy - Leselampe

Singapore Airlines Premium Economy - Champagne

More from BusinessClass.com