Scandic tar grep mot bransjens lærlingemangel

24. Oct 2014
by Dag Christian Holm

Mangelen på lærlinger i hotell- og restaurantbransjen er et økende problem. Som Nordens største hotellkjede tar Scandic Hotels opp denne kampen. I går ble derfor Scandic Cup arrangert i Oslo, der hotellkjedens lærlinger kjempet om tittelen som Scandics beste kokkelærlinger.

I følge NHO Reiselivs kompetansebarometer oppgir 54 % av reiselivsbedriftene at de har behov for flere kvalifiserte fagfolk. Samtidig søker stadig færre seg til kokke- og restaurantlinjene. Administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold, synes trenden er alarmerende. - Utdannede og kvalifiserte kokker og servitører går sikre jobber i møte i en voksende bransje som trenger ungdom, sier hun og oppfordrer samtidig flere unge til å se mulighetene som ligger i en fagopplæring i kokk- og servitørfaget. Kort utdannelse og lønnet arbeid i tidlig alder gjør lærlingtilværelsen attraktiv.

Prisvinnende lærlingbedrift

Årets Scandic Cup ble arrangert på Vestby Videregående skole utenfor Oslo, der fem lag fra ulike deler av landet kjempet om tittelen som Scandics beste kokkelærlinger. I år var det Rica Maritim Hotel i Haugesund som imponerte juryen fra det norske kokkelandslaget mest. - Vi trenger dyktige fagfolk på kjøkkenet for å levere mat av høy kvalitet. God opplæring av unge og fremadstormende kokkestudenter er viktig for oss, og det blir enda viktigere nå som vi ikke bare er Nordens største hotellkjede, men også en av Nordens største restaurantkjeder, sier administrerende direktør i Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold. Scandic har i dag rundt 150 lærlinger, og omtrent 100 er kokkelærlinger. I fjor ble Scandic Neptun i Bergen tildelt årets fagopplæringspris av NHO i tøff konkurranse med selskaper innenfor andre fagområder. Scandic Neptun tok for øvrig sølvplassen i årets Scandic Cup, etterfulgt av Rica Hell Hotel.    

More from BusinessClass.com