SAS innfører WiFi på langdistanse

20. Nov 2013
by Aina

SAS har i dag ti fly utstyrt med trådløst internett eller WiFi ombord. Vi spurte Eivind Roald, Konserndirektør Sales & Marketing hos SAS om vi kan vente oss at dette også blir tilgjengelig ombord i flere fly i flåten og svaret var både ja og nei.

Eivind forteller at SAS i dag har en flåte på over 150 fly, hvorav ti Boeing 737-800 i dag er utstyrt med trådløst internett. Disse flyene flyr i dag på strekninger til Syd-Europa der brukertiden blir lengre og verdien større.

"Ta en flight mellom Stockholm og Oslo som eksempel - vi behøver å komme opp på marshhøyde for å kunne motta signaler fra satelittene, da forsvinner 10-12 minutter både ved start og landing. Da gjenstår ca 20-25 minutter aktiv tid. Våre kunder sier at vi bør fokusere våre investeringer på annet"

Eivind fortsetter:

"Jeg kommer fra teknologiens verden (red anmerkning: Eivind var tidligere VD for HP i Norge) og når jeg ser på tilbudet som finnes i dag med bare 10Mbit Internett linje til 180 reisende tenker jeg at vi innen et par år kommer til å få se radikalt bedre teknologi. Kostnaden for å oppgradere alle våre fly og den tid det skulle ta er enorm. Jeg tror vi vil se tilbake på en slik avgjørelse og angre oss."

Situasjonen er en helt annen på langdistanseflygningene. Alle nye Airbus A330 og A350 skal være utstyrt med med trådløst internett når de introduseres i flåten i 2015. Vi spør om ikke SAS mister kunder når deres største konkurrenter vektelegger internett i deres markedsføring. Eivind:

"Det har blitt en greie å tilby WiFi ombord, men jeg tror ikke at vi mister kunder på dette, det er så mye annet som avgjør helhetsinntrykket."

Svar & kommenter:

Nå undres vi - hvor viktig er Internett på korte flygninger innen Europa for deg som reisende?

More from BusinessClass.com