SAS og Jettime mottar sitt første ATR 72-600 - innvielseseremoni i Toulouse

18. Oct 2013
by Jacob

Under høytidelige omstendigheter mottok SAS og Jettime i dag tidlig sitt første ATR 72-600 utenfor ATRs fabrikk på Toulouse Blangnac flyplass. Totalt er det bestilt seks fly som i hovedsak skal bli brukt på svenske innenlandsruter, eventuelt også på kortere strekninger i Europa. Den nye flytypen ATR 72-600 er en oppgradering av 500-modellen som flyges i Skandinavia i dag. Flyet bruker mindre drivstoff, samt at de er mer komfortable å fly med. Mange asossierer propellfly med støy. Med ATRs nye 600-modell er imidlertid støynivået redusert med imponernde 16 decibel, noe som utgjør en merkbar forskjell i luften. Dette er takket være bedre isolasjon og bedre utnyttelse av forskjellige propeller.

Kabinen er utstyrt med 2-2- konfigurasjon Til forskjell fra stoffsetene ombord på de fleste SAS-fly er setene også helt nye, i komfortabelt mørkegrått skinn. Skinnet er litt tyngre, men til gjengjeld mer holdbart.

Den nye kabinen Den nye setekonstruksjonen med setelommene i brysthøyde gir bedre benplass og gjør at benplassen, som formelt er 30", oppleves som 31". Det er også mulig å senke stolryggen.

Setet på SAS og Jettime ATR 72-600 Bordene er små og er mindre enn de som er på Boeing 737 flyene. Tanken er antagelig at man ikke har behov for større bord da flyet i hovedsak skal operere på kortere ruter.

SAS og Jettime ATR 72-600 Selv hattehyllene har fått ny konstruksjon som gjør at de nå rommer en godkjent kabinkoffert, altså en koffert med maksimum målene 56x45x25cm.

Hattehyllene Ombord på SAS ATR 72-600 er det plass til 70 passasjerer, to piloter og to flyvertinner. Det er det danske flyselskapet Jettime som skal fly flyene for SAS. Alle flyene skal males i SAS-farger. Kabinpersonalet vil kle seg i Jettimes uniformer, men oppe i luften vil de  kle seg om med SAS sine velkjente grå forklær.

Den nye kabinen Etter lunsj vil flyet ta av fra Toulouse for sin aller første flygning til København Kastrup hvor det vil lande rett før kl. 16. BusinessClass er med ombord og flyreisen vil ta ca 30 minutter. Flyet vil siden bli stasjonert i Stockholm.

SAS Jettime og Jettime ATR 72-600 i Toulouse

Flott innvielse i Toulouse

More from BusinessClass.com