SAS og Etihad Airways innleder samarbeid

27. Nov 2014
by BusinessClass

SAS og det Abu Dhabi-baserte Etihad Airways starter nå et samarbeid. Det nye samarbeidet innebærer at reisende kan reise på gjennomgående billett hele veien mellom Skandinavia og Mellomøsten. Også SAS EuroBonus og Etihad Guest er med slik at man opptjener også bonuspoeng. Rent praktisk innebærer det at et utvalg ruter som flys av Ethiad kommer til å få SAS flynummer med SK-prefiks. Disse er Abu Dhabi til Brussel, Düsseldorf, Frankfurt, Roma, Milano, Zürich, Geneve og London Heathrow. I motsatt retning kommer SAS flygninger fra Düsseldorf, Frankfurt, Roma, Milano, Zürich, Geneve og London Heathrow til København, Oslo og Stockholm til å få Etihad-flynummer med EY-prefiks. Dessuten kommer codesharesamarbeidet til å omfatte SAS ruter fra København til Billund og Ålesund, fra Oslo til Ålesund, Kristiansand, Trondheim og Stavanger, samt fra Stockholm til Umeå, Sundsvall og Östersund som alle får Etihads EY-prefiks. Første salgsdatoen for det nye samarbeidet blir 8 desember 2014 med første reisedag mandag 19 januar 2015.

- Vi er svært fornøyd over dette samarbeidet med Etihad Airways og ser frem i mot å øke trafikken mellom Skandinavia og Mellomøsten. Både turismen og handelen mellom våre regioner har økt de senere årene og vi er glade for å kunne tilby både SAS og Etihad Airways sine tjenester til våre reisende. Vi kommer til å kunne tilby et høykvalitetsprodukt med Etihad Airways til og fra Abu Dhabi i De Forente Arabiske Emirater fra syv av SAS hovedflyplasser, sier Eivind Roald, Vice President og Chief Commercial Officer på SAS.

- Partnerskap som dette med SAS er sentrale for Etihad Airways strategi og vi ser frem imot å plassere SK-koden på våre fly til og fra Abu Dhabi og ønske deres passasjerer velkommen ombord på våre fly, sier  Kevin Knight, Chief Strategy Officer hos Etihad.

More from BusinessClass.com