SAS Eurobonus 2.0 lanseres i januar 2014

29. Nov 2013
by Martin Björnström

SAS relanserer sitt lojalitetsprogram under tittelen EuroBonus 2.0 i slutten av januar 2014. Businessclass.no møtte konserndirektør for Sales & Marketing, Eivind Roald som i denne eksklusive artikkelen forteller om endringene i bonusprogrammet.

"

Scandinavian Travel Class

er den interne omtalen på SAS´ målgruppe - de frekvente reisende med mer enn 10 enkeltreiser årlig. - Den som flyr mye skal fly SAS", sier Roald. For lesere av businessclass.no kan det høres ut som få reisende, men faktum er at gjennomsnittsvensken reiser 0,6 tur/retur reiser med fly i året dersom man ser hele befolkningen under ett. SAS regner med at omlag 2,2 millioner reisende i Skandinavia tilhører denne kategorien og EuroBonus er hovedvåpenet mot lavpriskonkurrentene. - Vi skal være "the membership airline" - den som reiser med SAS er medlem og skal få mange fordeler hos oss og våre partnere. utover hotell, leiebil og det som allered eksisterer i programmet tenker vi nå også på hele reisekjeden som parkering og reisen til og fra flyplassen. Og videre ser vi for oss andre tjenester som bank, forsikring og mye med, avslører Roald. - Vi har 3,2 millioner EuroBonus-medlemmer i dag og målet er å nå 5 millioner medlemmer i 2015. Jeg tror hoveddelen av disse vil komme fra Sverige og Norge.

Her er noen av endringene i EuroBonus 2.0

EuroBonus Sølv:

Krever fortsatt kun 10 enkeltreiser eller 5 T/R, en halvering sammenlignet med dagens krav. Sølvmedlemmer får tilgang til SAS Business lounger og Fast Track i lavsesong (jul og sommer). Det første forsøket med dette starter allerede denne julen - slik vi har skrevet om tidligere.

EuroBonus Gull:

Krever som tidligere 50 enkeltreiser eller 50.000 poeng. Ingen store endringer, men Roald forteller at man kommer til å "legge til noe attraktivt" uten å spesifisere dette ytterligere. Totalt finnes det i dag nærmere 80.000 gullmedlemmer.

EuroBonus Pandion:

Har i dag ca. 2.200 medlemmer og skal forsterkes ytterligere, forteller Roald. Han poengterer at Pandion ikke er noe man tjener poeng til. Man får innbydelse. Dette er basert på hvor mye penger man legger igjen i SAS, og det relative nivået varierer fra år til år.

EuroBonus Diamond

er arbeidsnavnet på et høyere nivå om trolig vil kreve 100.000 poeng og blir et nytt statunivå for dem som reiser mye. SAS regner med at 25 prosent av dagens EuroBonus Gull medlemmer vil nå Diamondstatus. Altså ca. 20.000 medlemmer. Disse medlemmene vil bl.a. få høyere prioritet ved booking av bonusreiser. Businessclass.no har funnet ut at navnet Platinum er varemerkebeskyttet i et par av de skandinaviske landene, og er dermed ikke mulig å benytte selv om det ville være naturlig å holde seg til navn på edle metaller. EuroBonus 2.0 innebærer også et helt nytt kortdesign, dog noen mindre endringer i første omgang. Roald forteller at SAS er inne i et større varemerkeprogram internt som innebærer alt fra menyer, innredning i flyene skal omprofileres. - Vil det være enklere å få tak i bonusbilletter i fremtiden? - Du kan finne en bonusbillett til New York i morgen. Du skal alltid kunne finne en poengbillett. men det er vanskelig å finne disse på hjemmesiden. Den er forferdelig dårlig, men skal bygges om. Tilgangen på rimelige poengbilletter kommer til å være koblet sammen med din status hos oss. En Basic-medlem kommer ikke til å ha like lett for å booke en reise i Business Class til New York for 100.000 poeng som et Gullmedlem. Men det går å booke en bonusbillett til New York fra Oslo for 400.000 poeng og 6.500 kroner. Eivind Roald avslutter; - jeg vil takke alle lojale og reisende med SAS. Dere skal vite at vi jobber veldig mye med å skape et best mulig produkt. Vi har hatt det enormt tøft det siste året og vi er meget takknemlig for at dere fortsatt har tiltro til oss. Vi er ydmyke for dette. Lojalitet handler ikke bare om reisendes lojalitet til SAS, men vår lojalitet til de reisende. Forandringene i EuroBonus og investeringene i de nye produktene handler om å oppfylle deres ønsker. Det er nå det hender, avslutter Eivind Roald. Hett tema:

Kommentere EuroBonus 2.0 i vår skandinaviske forum

More from BusinessClass.com