Ny sensasjonell flyrute, SAS åpner oljerute Stavanger Houston

31. Mar 2014
by Jacob

Planene har vært der lenge og spekulasjonene har vært mange rundt den potensielle "oljeruten" mellom Skandinavia og USA. Men nå skal det altså bli realitet. Til høsten starter SAS med en direkterute mellom Stavanger og Houston i Texas, USA. Det blir en all-business class rute som vil flys med en Boeing 737 innleid av Privatair. Flyet, som har plass til 44 passasjerer, vil være malt i SAS egne farger.

Ruten starter den 20. august og ruten vil flys samtlige dager i uken bortsett fra lørdager. Fra Stavanger blir avgang klokken 16:00 med ankomst Houston klokken 19:40. I motsatt retning blir avgang klokken 21:35 med ankomst Stavanger klokken 14:20. Tilslutninger finnes blant annet fra Oslo, Bergen, København og Aberdeen. Flytiden blir 10 timer og 40 minutter til USA og 9 timer og 45 minutter tilbake til Stavanger. Avgangene er de siste som tilbys under dagen i begge retninger, noe som innebærer at man skal få full arbeidsdag i enten Stavanger eller Houston før avgang. Også fra mange andre skandinaviske byer får man i mange tilfeller en tidsbesparing. Flyet, en Boeing 737-700 leies inn fra sveitsiske Privatair og har 44 stoler, 11 rader i en 2-2 konfigurasjon. Stolene blir så-kallede angle flat businesstoler. Alle stoler har også strømuttak. Kabinpersonale kommer hovedsaklig fra Privatair, men tanken er at det minst skal finnes noen skandinavisktalende på hvert fly. De eksakte detaljene er ikke klare pr. idag.

Sætet Stavanger-Houston Serviceopplegget vil bestå av champagne, vann eller juice før avgang. Etter start tilbys cocktails fulgt av en treretters med tre valg av hovedrett. På flyvningen mellom Houston og Stavanger finnes det også et kaldt alternativ. Før landingen i Houston tilbys et kaldt måltid og før landingen i Stavanger serveres frokost. Mellom måltidene finnes det smørbrød, frukt, snacks samt varme og kalde drikkevarer. Boeing 737-flyet savner tradisjonelt underholdningssystem, istedet tilbys alle passasjerer en iPad med fler enn 35 filmer, dokumentarer, TV-program samt flere timer musikk og en anti-stresskanal "Meditainment".

Privatair Boeing 737-700 SAS mener det finnes et stort marked for denne ruten. 424 firmaer i Stavanger-regionen ble spurt, derav 47% i gass og oljeindustrien. Houston kom på første plass som ønskedestinasjon fra Stavanger, 44% av firmaene oppgir at de reiser til Houston. Av de store firmaene forventes det av 35% av disse å få en økning i reiser på mellom 5 og 25% de neste årene gjennom økt internasjonal aktivitet og flere store prosjekter. I dag åpnet også en helt ny fast-track gjennom sikkerhetskontrollen på flyplassen Sola utenfor Stavanger. Flyplassjefen sier også at det er noe på gang med en lounge på Sola for utenlandspassasjerer som forventes å åpne i år 2015.

More from BusinessClass.com