Nordic Choice presenterer den største hotellaffæren i Stockholms historie

22. Sep 2014
by Jacob

Det er Swedbanks gamle kontorer ved Brunkebergstorg i Stockholm som nå skal omgjøres til et nytt hotellkompleks i det sentrale Stockholm med to ulike hotell samt et restaurantkompleks i 14 og 15ende etasje med fantastisk utsikt over byen. 

Hotellprosjektet er en del av  Urban Escape Stockholm som ledes av AMF Fastigheter som skal omgjøre 95.000 kvadratmeter till 130.000 kvadratmeter og skape attraktiv plass for kontorer, hotell og konferanser samt handel og restaurant. Hotellprosjektet har har blitt tildelt Petter Stordalens Nordic Choice, og det loves at prosjektet blir ekstraordinært. - Vi fikk ett visjonært forslag vi ikke kunne motstå. Sammen med Petter Stordalenog Nordic Choice kommer vi til å utvikle et mer levende kvartal, sier Mats Hederos, VD AMF Fastigheter. Hotelldelen kommer omfatte knappe 30.000 kvadratmeter med ett

boutiquehotell

og ett

forretningshotell

med totalt 540 rom. Dessuten skapes en

takrestaurant

på 1200 kvadratmeter med to barer og panoramautsikt over byen. Forretningshotellet har fått prosjektnavnet "Business" og kommer til å ha 340 rom og suiter, konferensefasiliteter på 2000 kvadratmeter, restaurant og lobbybar med uteservering, samt takterrasse med bar og restaurant. Hotellet skal posisjonereseg som et frittstående hotell med luksusstandard. Boutiquehotellet har fått prosjektnavnet "Boutique" og kommer til å ha 200 rom, gym samt restaurant og lobbybar med uteservering. Hotellet ska posisjonere seg som ett bedre mellomklasshotell med god service. Også dette med et unikt designuttrykk som ikke ligner noe annet i Nordic Choice. Takterrassen er felles for begge hotellene og kommer til å bli et tilbygg over den eksisterende bygniongsmassen. Denne vil oppta etasje 14 og 15. Takterassen blir på hele 1.650 kvadratmeter og skal ha to barer  og en uteservering med sitteplass for 400 gjester. Med beliggenheten i de to øverste etasjene får man en nær sagt ubegrenset utsikt over byen. I følge Petter Stordalen skal hotellkomplekset bli noe helt unikt, det handler ikke om å utvikle et nytt Clarionhotell men å skape noe helt nytt for å utnytte byggets form og beliggenhet til det fulle. Det handler om et visjonært prosjekt lignende The Thief i Oslo som en rekke ganger har blitt kåret til Norges beste hotell. Han vil helle rikke at det bare skal være et hotell, det skal bli en ny møteplass hvor lokalbefolkningen kan treffes for å spise middag eller ta noe å drikke. Og det var en fantastisk utsikt fra 13ende etasje hvor pressekonferansen ble avholdt. En utsikt mange av Stockholms innbyggere ikke tidligere har hatt anledning til å oppleve. I løpet av 2015 skal Nordic Choice sammen med et designbyrå begynne å se på designet og konseptet. Hotellet er ventet å kunne åpne dørene i 2017.

Urban Escape Stockholm, hotelldelen er de to nærmeste bygningene på bildet.

Fantastisk utsikt fra 13ende etasje.

Kveldsutsikt fra 13ende etasje.

En svært entusiastisk Petter Stordalen forteller om sine spennende planer.

Posisjoneringen for Nordic Choice nye "Business"-hotell

Posisjoneringen for Nordic Choice nye "Boutique"-hotell

More from BusinessClass.com