Nordic Choice i palmeoljeinitiativ

23. Sep 2014
by Dag Christian Holm

Nordic Choice Hotels blir en del av et initiativ som skal jobbe for å få bærekraftig og sertifisert palmeolje på det norske markedet.

Bedriftene i initiativet forplikter seg til kun å benytte palmeolje som er bærekraftig produsert. På den måten ønsker bedriftene i initiativet å forhindre at produksjon av palmeolje bidrar til ødeleggelse av regnskog. Bedriftene ønsker også å jobbe for enda strengere standarder for bærekraftig produsert palmeolje. - Å få næringslivets aktører på banen er avgjørende for å presse frem en mer bærekraftig matvareproduksjon. Dette er et første, men viktig skritt på veien. I Nordic Choice sier vi «hit og mye lenger», sier Torgeir Silseth, Administrerende direktør i Nordic Choice Hotels. Initiativet er drevet av NHO Mat og Drikke. -Innen utgangen av 2015, skal den palmeolje som benyttes være bærekraftig produsert eller sertifisert ifølge kriteriene til Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO). Initiativets medlemmer vil jobbe for kontinuerlig forbedring av RSPOs standarder. Selskapene skal gradvis og innen utgangen av 2018, fase ut bruken av palmeolje, eller gå over til segregert eller sporbar og bærekraftig produsert palmeolje, og kunne dokumentere fremdrift årlig, sier Dag Kjetil Øyna, direktør for næringspolitikk i NHO Mat og Drikke.

Går enda lenger

Deltakelse i initiativet er et ledd i Nordic Choice Hotels sin satsning på bærekraftig og sunn mat. Fram til bærekraftig produsert palmeolje blir tilgjengelig som en del av initiativet, har selskapet besluttet å være helt fri for palmeolje i mat. I 2012 ble Quality Hotel Fredrikstad det første hotellet som ble palmeoljefritt på mat og i mai 2014 fulgte Clarion Hotels som første hotellkjede etter. Fra 1. januar skal samtlige hotellkjeder og 171 hoteller i Norden være palmeoljefrie. -Stadig flere gjester ønsker informasjon om hvor maten kommer fra og hvordan den er produsert. Vår ambisjon er å være hotellvalget for gjester som ønsker å sove med litt bedre samvittighet. Dette er et viktig initiativ for oss, våre gjester og medarbeidere, sier Silseth.    

More from BusinessClass.com