Gratis samtaler med SAS app´en EuroBonus Connect

17. Mar 2014
by Dag Christian Holm

Nylig fortalte vi om endringene i EuroBonus som trer i kraft i april. Blant nyhetene var Diamond-nivået og ikke minst en ny app som gjør det mulig for EuroBonusmedlemmer å ringe seg i mellom kostnadsfritt.

Det er bedriften Zaark som har utviklet appen som vil kunne lastes ned fra de vanlige kanalene under navnet EuroBonus Connect. For å kunne bruke appen kreves   det naturligvis nok at man er EuroBonus.medlem. Er man ikke det kan man bli det online. Etter at appen er lastet ned kreves en første innlogging og registrering der man angir sitt medlemsnummer og telefonnummer. Innlogget fungerer EuroBonus Connect som en vanlig telefon med telefonbok der man søker etter den man ønsker å ringe. Man finner personen, trykker på ringeknappen eller knappen med penn og papir for å sende en melding gjennom instant message tjenesten som en slags chat og meldingsfunksjon. Rent praktisk benytter appen telefonens egen telefonbok. Appen fanger opp alle registrerte telefonnumre i telefonen og matcher disse med registeret i EuroBonus Connect. Dersom ett telefonnummer finnes i telefonen og EuroBonus Connect-registeret kommer denne personen opp med navn i appen. På denne måten kan man lete frem kollegaer, familie og bekjente og sikre en viss integritet da appen ikke viser navn på medlemmer man ikke kjenner. Når man skal ringe fungerer det omtrent som vanlig telefoni, mottakeren får gjennom telefonens push-funksjon et lydsignal eller vibrasjon om noen forsøker å ringe.

1000 poeng for 78 minutters samtale hjem fra Thailand

Appen kan ikke bare benyttes for å ringe gratis til andre EuroBonus medlemmer, men også får å ringe til en fasttelefon. For å gjøre dette kreves en aktiv internettilkobling. På forhånd har man ladet sin EuroBonus Connect konto med poeng (separert fra det ordinære EuroBonuskortet). Det antall poeng som kan lastes over er 500, 1000 eller 2000 poeng pr. overføring. Man har valgt å benytte en separat kontostruktur for EuroBonus Connect er for å unngå at større summer blir oppringt ved feil - f.eks. langdistansesamtaler eller om det blir teknisk feil med telefonen. Når saldoen er tom brytes samtalen automatisk og man kan aldri ringe for flere poeng enn det som er overført. Hvor stor saldoen er beror på hvor man befinner seg og til hvilket land man ringer - akkurat som ved vanlig telefoni. De eksakte minuttprisene kan også variere noe, eksempelvis på grunn av valutaendringer. Det finnes dog en fast "tabell" mellom poeng og kroner der 1000 poeng tilsvarer 50 kroner å ringe for. I februar lå denne samtalekostnaden fra Thailand til fast telefon i Sverige på 64 øre minuttet hvilket innebærer at 1000 poeng hadde holdt til en 78 minutter lang samtale. I appen vises for øvrig priser og samtalekostnad både i kroner og poeng. Noe som er viktig å huske på er man behøver en aktiv internettilkobling for å ringe via appen, selv til faste telefoner og appen tar ikke hensyn til om å befinner seg utenlands. Da kan dyre roamingkostnader påløpe raskt.

Familier en viktig målgruppe

Mange har kanskje undret over at en app som dette virkelig har livets rett. Flere lignende finne allerede på markedet. Hos SAS tror man definitivt at det er et stort behov - fremfor alt hos mennesker som ikke er vant til denne typen elektronikk. Det at appen er koblet til en EuroBonus konto og at det er et anerkjent selskap som SAS som står bak tror man er faktorer om er med på å gjøre produktet attraktivt for enda flere. En annen viktig målgruppe er familier. Og dersom alle i familien har hver sin EuroBonuskonto kan familien ringe gratis til hverandre. Og med poengoverføringen kan man f.eks. passe på at barnet i familien har en kontrollert pott å ringe for. Litt på samme måte som med et kontantkort. I skrivende stund er det ikke fastsatt noe dato for lansering av appen, men sannsynligvis skjer det i løpet av våren.

SAS EuroBonus Connect

More from BusinessClass.com