Finnair presenterer sine nye langdistanseseter for Airbus A350

13. Aug 2014
by Jacob

I dag morges var det stor pressekonferanse på Helsinki Vantaa flyplass hvor Finnair toppsjef Pekka Vauramo for første gang kunne vise frem selskapets nye langdistanseseter som fra 2015 kommer til å bli installert i Finnairs langdistanseflåte. Først ut er nye Airbus A350.

Totalt har Finnair bestilt 11 fly av typen Airbus A350 XWB (med opsion på ytterligere åtte) hvorav det første skal leveres i løpet av 2015. Finnair blir det første selskapet i Europa som skal fly med denne flytypen. Det er for øvrig samme flytype som SAS har bestilt. Airbus A350 XWB regnes som Airbus tilsvar på Boeings 787 Dreamliner og bruker 30 prosent mindre drivstoff sammenlignet med storebror A340. Flyet er delvis laget i komposittmateriale som er både lett og sterkt. Fior Finnair er det nye flyet en viktig del av fornyelsen av Finnairs langdistanseflåte og ikke minst for fortsatt å kunne tilby en stabil vekst i Asia.

De nye kabinproduktene

De nye produktene er laget av dSign Vertti Kivi & Co, samme designfirma som eksempelvis har designet loungene på Helsinki flyplass. Tanken er å få det finske designet også i lufta, ikke bare på bakken. Airbus A350 XWB (som står for Extra Wide Body) har 297 seter ombord. Flyet er generelt mye stillere og har større vinduer enn tidligere (det kalles nå "panoramavindu).

FInnair business class Airbus A350 To andre nyheter er LED-belysning ombord samt trådløst internet. Belysningen er det man kaller "Space Alive Concept" og innebærer en dynamisk belysning, farger og nyanser avhengig av tiden på dagen, eksempelvis i de tradisjonelle Finnairfargene oransje og blå. Flyet har dessuten et nytt luftrensesystem som innebærer at luften renses hvert 2-3 minutt.

Business Class

Det nye setet i business class er utviklet av franske Zodiac og er av typen Cirrus III og har en 1-2-1 konfigurasjon hvilket innebærer at samtlige passasjerer har direkjte adgang til midtgang. Setet blir helt flatt når det legges ned.

FInnair business class Airbus A350 Den 16 tommers store underholdningsskjermen i forkant er av typen berøringsskjerm og byr på et bredt utvalg av filmer, TV-serier, musikk og spill, alt on-demand på en rekke språk. Ved setet er det også strømuttak og USB-uttak hvilket gjør det muliug å jobbe ombord eller spille egne filer på underholdningssystemet. Setetypen er samme som eksempelvis

Air France nylig lanserte for sin business class

 (testet av BusinessClass.se i juni 2014).

Finnairs nye business class Airbus A350 Totalt finns det 46 seter i business class på Airbus A350 XWB.

Economy Class

Det nye setet i økonomiklasse er av typen Zodiac Z3000 slim-line med 31-32 tommers benplass og i konfigurasjonen 3-3-3. Ni seter på en rad er ganske mye, men på grunn av flyets bredde skal det etter sigende ikke ha noen betydning for passasjerkomforten.

FInnairs nye economy class Airbus A350 Totalt finnes 208 seter i economy class. Lengste fremme i økonomi finnes det Finnair kaller Economy Comfort med bedre nakkestøtter, høretelefoner av høyere kvalitet og fire tommer ekstra benplass (dvs. 35 tommer). Totalt er det 43 seter i Economy Comfort.

FInnairs nye economy class Airbus A350 Samtlige seter i økonomi har egen berøringsskjerm på 11 tommer. Også i økonomiklasse finnes USB-uttak og tilgang på trådløst nettverk.

De første destinasjonene

Airbus A350 kommer til å begynne å fly i løpet av andre kvartal 2015. De første destinasjonene blir Shanghai, Bangkok og Beijing. I løpet av 2016 skal dette økes med Singapore og Hong Kong.

Finnairs nye kabinprodukter Airbus A350

Finnairs nye business class Airbus A350

FInnairs nye economy class Airbus A350

More from BusinessClass.com