Etihad setter ny standard med førsteklasseleilighet og butler

5. May 2014
by Jacob

Det er vanskelig å ikke la seg imponere over hvordan flyselskapene i Gulfen kniver om å være best på service og ikke minst produktutvikling og luksus. På ITB-messen i berlin stiftet vi bekjentskap med

Qatar Airways nyeste førsteklassesuite

. Nå er det Ethiad som kommer med nye førsteklasseprodukter. En egen førsteklasseleilighet lengst fremme i flyet med stue, bad og soverom samt nye enorme førsteklassesuiter med kun to i bredden vil snart lanseres. Begge er helt unike i flyindustrien.

"The Residence By Etihad" er navnetpå Ethiads nye revolusjonerende førsteklasseprodukt som vil være å finne på selskapets Airbus A380-fly. Og visst er det både luksuriøst og revolusjonerende. Kun en eller to passasjerer kan booke dette produktet på hver flyvning. Men til gjengjelde får man en helt egen del av flyet med dedikert personale. Det er så nær privatjet det er mulig å komme.  Selv kaller Ethiad produktet som ”the world’s most luxurious living space in the air”.

Etihad The Residence dining room The Residence kommer til å finnes i den øvre etasjen på flyet og kan romme en eller to personer. Det finnes kun ´en The Residence-leilighet pr. A380-fly, lengst fremme på venstre side. I leiligheten tilbys stue med spisebord og en 32 tommers TV, soverom med dobbeltseng samt eget bad med dusj. leiligheten er for øvrig proppet med spennende detaljer og alt er påkostet og oser av den ypperste luksus. Eksempelvis er sofaen i stuen i samme lær som benyttes i Ferraris bilmodeller.

Etihad The Residence butlers Samtlige passasjerer får også tilgang på egen butler, opplært ved Savoy Butler Academy i London, samt en unik VIP-concierge på bakken som hjelper til med all mulig assistanse før, under og etter reisen.  Fra booking til matbestillinger. Maten vil kunne bestilles på forhånd og i prinsippet er det ikke det ønsket som ikke kan oppfylles. Til og med toalettproduktene tilpasses etter personlige preferanser. Ønskes f.eks. produkter fra Dior vil dette ordnes. Til forskjell fra Emirates finns detheller ingen begrensning på hvor lenge man kan dusje. Vil man dusje i ti timer er det mulig da passasjerer i The Residence er de eneste som har tilgang på dusj og det finnes et eget vannrensingssystem ombord for dette. Det er imponerende hele veien. Og hele konseptet er mildt sagt fantastisk. The Residence er helt privat og de øvrige passasjerene kommer ikke til å vite hvem som bor i leiligheten under flyvningen. Ikke engang hele kabinbestningen vet dette. Men det koster. En T/R billett ventes å ligge på omlag 28.000 USD for en langflyvning.

Etihad The Residence bedroom For dem som ønsker noe enklere, men fortsatt svært bekvemt og luksuriøst finnes "First Apartments", Ethiads nye førsteklasse suite . Det er 9 slike ombord på en A380 i konfigurasjonen 1-1.  Og en midtgang. Dette er unikt da det vanligvis er to midtganger.Dette skaper en svært rommelig suite. Derfor er det plass til både seng og sete. Suitene har også dører som kan lukkes, minibar, garderobeskap og skap for toalettsaker.

Etihad First Apartment På Ethiads nye Boeing 787 Dreamliner finnes The Residence og First Apartments, men derimot en forbedret førsteklassesuite , First Suite, med flere nye finensser, blant annet en ordentlig minibar. First Suite bygger på dagens førsteklassesuite som er rommelig med dører som er mulig å lukke og et sete som blir en helt flat seng.  Det er fortsatt 1-2-1 konfigurasjon men nå med en buet midtgang som også er unikt i denne sammenheng. På samme måte som hos Singapore Airlines kan armlenet i midten senkes ned og gjøre om to seter til en dobbeltseng.

Etihad First Suite En artig detalj i denne suiten er et display hvor man selv kan justere fastheten i setet. Samme funksjon finnes også i suitene og i businessetet.

Etihad First Suite De tidligere kabinnavnene med edelstener som Diamond First og pearl Business forsvinner til fordel for "The Business Studio" og "Economy Smart" som blir de nye kabinnavnene å Airbus A380 og Boeing 787. Disse inneholder et nytt Panasonic eX3 underholdningssystem med mer enn 750 timer med underholdning og har selvsagt HD-oppløste skjermer i alle klasser. Systemet navigeres ved hjelp av touchscreen-fjernkontroller og samtlige passasjerer får støyreduserende høretelefoner. Sistnevnte pleier kun å være for businessclass og første klasse passasjerer.

Etihad Business Studio Det nye businesssetet "The Business Studio" kommer fortsatt til å være i 1-2-1 konfigurasjon med setene plassert i et sikksakmønster slik at alle passasjerer har direkte adgang til midtgangen. Denne bygger også på dagens setet, men det er 20 prosent bedre benplass og et vesentlig freshere design. Setet er nå mer å betrakte som en suite med høyere vegger og en ordentlig skjerm det er mulig å felle opp mellom setene får mer privat opplevelse. Passasjerer som reiser på første klasse eller på business class på A380 kommer også å få tilgang til "The Lobby", en lounge som ligger i øvre etasje på flyet. Her finnes stor skinnsofa, TV, bardisk og man kan mingle med sine medpassasjerer. Til og med ombordstigningen vil Ethiad at skal være noe annerledes. Det skal være inspirerende å komme ombord. Nærmest som å ankomme et boutique hotell. Derfor har man installert arabisk malte dører og skjermer som dekker den ordinære innredningen når man har boarding.

Etihad Economy Smart I forbindelse med lanseringen av de nye kabinklassene kommer også setetrekk og servise til å byttes ut. På Airbus A380 kommer man dessuten til å ha et avskilt bønnerom ombord. Etihads visepresident James Hogan beskriver de nye produktene slik: Etihad Airways Airbus A380 och Boeing 787 kommer til å tilby de mest avanserte flykabinene i hele industrien samtidig som de tilfredsstiller vektktkrav og kostnadsbilde. -  Dette gjør at vi kan tilby produkter som av unik kvalitet til konkurransedyktige priser i alle klasser. Både Airbus A380 og Boeing 787 Dreamliner kommer til å settes i trafikk i desember i år. Første flyvningen med Dreamliner kommer til å gå til Düsselforf og første flyvningen med Airbus A380 vil trolig være til London.

Hva synes BusinessClass?

Heftig hele veien. Ikke bare "The Residence", men alle produktene. Til og med økonomiklasse har fått et ordentlig løft med bra HD-skjerm og støyreduserende høretelefoner (som fungerer veldig bra). Justerbare nakkestøtter er på plass. Førsteklasse suitene er blant de beste i sin klasse. Det nye businessetet er også et stort steg fremover. Mer privat, og med flere finesser.  The Residence er naturligvis kronen på verket. Det virker nå om det ikke er noen begrensing på hva som går å bestille og ikke minst forvente seg av VIP-conciergen. Og ikke minst butleren som er den eneste som har direktekontakt med passasjerene under flyvningen. Ethiad setter en ny standard og det er imponerende at de har vært stille om dette tross mange måneders forberedelser i form av produkttester og fokusgrupper flere steder i verden.

More from BusinessClass.com