Den første grunnsteinen lagt for Terminal 3 på Bergen Flesland

21. May 2014
by BusinessClass

- Dette er en gledens dag for landet, Vestlandet og Bergensregionen. Endelig kan vi starte byggingen av en helt nødvendig ny flyterminal på Flesland, sa Erna Solberg når hun la ned grunnsteinen til det som skal bli den nye Terminal 3 på flyplassen.

Den nye terminalen blir på 63 000 kvadratmeter og vil koste 4,7 milliarder. Det vil bli et funksjonelt, skalerbart og moderne bygg som vil forenkle både de reisende og ansattes hverdag. Sentralbygget vil romme innsjekk med 24 innsjekk- og bagdrop-posisjoner, bagasjesystem, sikkerhetskontroll, avgangshall og ankomsthall. Også en ny pir med 6 flyoppstillingsplasser vil bli bygget. 

Den nye terminalen vil håndtere innlandstrafikk, mens den eksisterende terminalen primært vil fungere som en utlandsterminal.

Når alt er klart i 2017, vil flyplassen ha en kapasitet på mellom 7,5 og 10 millioner passasjerer i året.

- Med Terminal 3 på plass vil Bergen lufthavn kunne møte næringslivets og regionens behov for et godt og effektivt flytilbud. Dette er i tråd med samfunnsoppdraget til Avinor, sier konsernsjef Dag Falk-Petersen.

I april 2017 åpner også et nytt hotell i Flesland, Scandic Flesland Airport, med 300 rom og suiter, restaurant, bar, treningsrom og et stort konferansesenter. 

Elna Solberg legger ned grunnsteinen for Flesland terminal 3 Denne videoen fra Avinor forteller mer om prosjektet: https://www.youtube.com/watch?v=wC5hwlqHvFo

More from BusinessClass.com