De første bildene av SAS´nye innenrikslounge på Oslo Lufthavn Gardermoen

2. Jun 2014
by Jacob

En innenrikslounge har lenge vært etterlengtet av reisende. Norge er et langstrakt land med et omfattende innenriksnettverk. I dag åpner SAS sin nye lounge på innenrikspiren på Gardermoen. BusinessClass.no fikk en rundtur sammen med SAS loungeansvarlig. 

Den nye innenriksloungen ligger til forskjell fra utenriksloungen et stykke ut på innenrikspiren. Den befinner seg rett ved gate 15 og har adkomst via to trapper. Loungen er på 300 kvadratmeter med i alt 112 sitteplasser og består av et stort rom som fungerer som hovedlounge samt et separat avlangt rom med sittegrupper og arbeidsplasser som går parallellt med ankomstkorridoren. Reisende i SAS Plus og Eurobonusmedlemmer med Gull eller Diamondkort har adgang til loungen. Man kan også kjøpe seg adgang hvilket gjøres på forhånd på internett eller på innsjekkingsautomatene. Eksakt hvor mange som kommer til å benytte seg av tilbudet vet ikke SAS. Den første tiden blir en testperiode. Til sammenligning benytter 45 prosent av innenriksreisende i Stockholm SAS´ loungetilbud.

Nytt design og fokus på selvbetjening 

Loungen bygger på SAS nye loungekonsept hvor designet er oppbygd omkring ulike tempo. I en innenrikslounge benytter man generelt mindre tid enn hva man gjør i en større utenrikslounge hvor tempoet er litt hurtigere og designet er noe mer intensivt. Dette er et konsept som gjenspeiles i mye hos SAS, ikke bare i loungesammenheng. Dette kommer vi tilbake til i en egen artikkel. Tanken med loungen er at det skal være en hyggelig plass hvor man kan stresse ned, koble av og få mulighet til å arbeide. Fokuset har vært å skape noe behagelig fremfor å skape noe luksuriøst. Akkurat som i Stiockholm Precis som i inrikesloungen i Stockholm er det automatisk ankomstsystem til loungen. Man scanner sitt boardingkort eller drar sitt Eurobonuskort i en leser. Når leseren har verifisert at passasjeren har adgang åpnes dørene og man får gå inn. Fordelen med dette er at man frigjør personale som heller kan gjøre andre oppgaver i loungen.

Mat og drikke

I loungen finnes det enklere drikker og diverse snacks. Smoothies finnes på morgenen og resten av dagen vil blant annet frukt, kaker og småsnacks være å finne. "Hurtignudler" finnes også slik at man ved hjelp av litt varmt vann kan få seg et lite måltid. Loungen savner nemlig et ordentlig kjøkken hvilke naturligvsi begrenser muligheten til å servere ordentlig mat. Drikkeutvalget består av mineralvann, juice, diverse kaffevarianter og te. En veldig positiv nyhet er at både øl og vin finnes i selvbetjeningsdisken.

Aviser, TV og internett

Loungen tilbyr trådløst internett med et standardutvalg av de største norske avisene og en rekek magasiner fra en bokhylle rett etter inngangen. Det finnes også en stor TV med litt annerledes avrundet design som gjør at man kan se TV´n fra en stor del av loungen. Toaletter finns rett utenfor loungen. Dessverre må man ved bruk av dette medbringe sitt boardingkort eller bonuskort for å scanne når man skal tilbake i loungen.

Hva synes BusinessClass?

Dette er en innenrikslounge og kan ikke sammenlignes med eksempelvis en gullounge på en større hubb. Men loungen er lys, fresh og er i SAS´nye loungedesign. Den gjør seg veldig bra i innenrikspiren med stort lysinnslipp og vinduer i alle retninger. I loungen er det en trivelig atmosfære og det er definitivt et behagelig sted å bruke en time. Tilbudet av mat er enkelt, men at det finnes både øl og vin er positivt.

SAS innenrikslounge Oslo Gardermoen

Det nye loungekonseptet

Den store avrundede TV´n

Det avlange rommet med sittegrupper og sitteplasser

Selvbetjeningsbuffeten

Mineralvann og juicetilbud

Aviser og magasiner

Adkomsten med selvebtjeningsdører

More from BusinessClass.com