De første bildene av BA´s nye First Class

10. Sep 2015
by Dag Christian Holm

British Airways har nå sluppet de første bildene av sin nye First Class kabin som får sin debut på selskapets nye Boeing 787-9 Dreamliner. Denne maskinen leveres til British Airways i slutten av inneværende måned og skal etter planen trafikkere rutene til Abu Dhabi og Muscat fra 5.november.

Boeing 787-9 er 20 fot lengre og tilbyr en ekstra kabin sammenlignet med forgjengeren 787-8. Førsteklassekabinen har åtte seter, mot de vanlige 14 på andre BA langdistansefly.

Den nye førsteklassen er spesielt designet for Boeing 787-9 av det Londonbaserte designselskapet Forpeople etter en rekke tilbakemeldinger fra kunder. Og fokus har vært på komfort. Mykt lær, og premium kvalitet i alle materialer samt en rekke ulike oppbevaringsrom er på plass i det nye førsteklassesetet. Nye oppbevaringsrom for sko, koffert, nettbrett og pass er på plass. Jakker etc. kan bli stuet i en såkalt "personal suitor", som er tilgjengelig uten at man må forlate setet. Et snurrehjul på setet styrer setets funksjoner - herunder korsryggstøtte og hodestøtte. Styring av lyskilder hører også med sammen med mulighet for å lade telefon eller lignende.

Underholdningssystemet kontrolleres med en ny smarttelefon-aktig håndkontroll. Man kan også styre det hele fra berøringsskjermen. Belysningen rundt om i kabinen er tilpasset tiden på dagen for å hjelpe passasjerene med å sovne lettere og ikke minst våkne opp mest mulig uthvilt. Nettopp det siste gjør man også takket være det lavere lufttrykket som er om bord i Dreamliner.

Avgangen starter på Heathrow kl. 09:40 og ankommer i Abu Dhabi kl 20:55, før den forlater Abu Dhabi kl. 21:55 og ankommer i Muscat kl. 23:05. I motsatt retning, starter flygningen fra Muscat kl. 00:35 og ankommer i Abu Dhabi kl. 01:40, og forlater samme sted kl. 02:45 og ankommer Heathrow kl 06:50. BA’s første destinasjon for B787-9 vil være Dehli fra Oktober 25. Fra Desember vil det også tilbys flighter til Kuala Lumpur, Austin i Texas i Februar, og til San Jose i California, i Mai.

British Airways har bestilt hele 42 Dreamlinere.

More from BusinessClass.com