Copa Airlines business class

14. Sep 2015
by Ramsey Qubein

Bakgrunn

Copa Airlines er en utrolig suksesshistorie. Selskapet forbinder Nord-Amerika og Karibia med det mest omfattende internasjonale nettverket av destinasjoner i Sør-Amerika. Deres Panama City base er kalt "Hub of the Americas", og det er nok å ta en titt på selskapets rutenett eller avgangstavler på flyplassen. Uheldigvis er selskapets premium inflight-tjeneste en skuffelse. Standard service er det, men det svært langt unna å være premium. Etter å ha flydd nesten et dusin flyreiser med Copa, har det alltid vært så der. Cope er greit, men ikke noe mer. Og dem som betaler for en premium opplevelse må forvente å bli skuffet. Copa Airlines er en utrolig suksesshistorie. Selskapet forbinder Nord-Amerika og Karibia med det mest omfattende internasjonale nettverket av destinasjoner i Sør-Amerika. Deres Panama City base er kalt "Hub of Amerika", og det er nok å ta en titt på selskapets rutenett eller avgangstavler på flyplassen. Uheldigvis er selskapets premium inflight-tjeneste en skuffelse. Standard service er det, men det svært langt unna å være premium. Etter å ha flydd nesten et dusin flyreiser med Copa, har det alltid vært så der. Cope er greit, men ikke noe mer. Og dem som betaler for en premium opplevelse må forvente å bli skuffet. Copa har en lang historie, inkludert betydelige investeringer gjort av Continental Airlines, som nå er en del av United. Dette er grunnen til flyselskapenes merkevarebygging er så like, og det er en slik nær forbindelse i lojalitetsprogrammene. Dog vil Copa lansere sitt eget bonusprogram. Det signaliserer med all tydelighet at de nå ønsker å stå på egne ben.

Loungen

For passasjerer som reiser på business class eller er innehaver av et gullkort i Star Alliance eller er medlem av United Club eller Copa Club, har en egen lounge på flyplassen. For å være ærlig, det er billig, overbefolket, og nesten verre enn hovedterminalen. Det eneste positive er de polstrede setene og åpen bar. I de travleste periodene, er det vanlig å finne bare ståplasser. Pluss i boka for utsyn mot rullebaner og oppstillingsplasser. Bartenderne er overarbeidet og ignorer deg med mindre du har en dollar eller to i hånda. Snacks er begrenset til frukt/müsli barer, kjeks, ost etc. Hvis du er heldig nok å finne noe som ikke er tømt. Fior personalet er ikke flinke med påfyll. Epler, kaffe, te og vann er alltid tilgjengelig sammen med gratis trådløst internett.

Boarding og førsteinntrykk

Ved hjelp av Star Alliances prioriterte ombordstigning system, er det er en dedikert linje for premium kunder. Vel om bord var det en overraskelse å se at flyet hadde kort rute destinasjon innredning. Dette til tross for at de flyr opp til 7 timer lange mellomrutedestinasjoner har de kun fly med en midtgang. De har dog en gruppe 737-maskiner med business class hvor setene kan legges litt lengre ned og har egne underholdningsskjermer. Dessverre hadde ikke dette flyet noe av dette. Det var helt identisk med en typisk innenriks amerikansk flygning. 6,5 time med dette var en skuffelse. Drinker før avgang var mulig, kun frem til døren ble lukket. Og valget var bare juice eller vann.

Sete og underholdningssystem

Alle setene er brede på dette flyet, men har svært begrenset mulighet til å lenes bakover. Det er ikke individuelt underholdningssystem og purser kunne fortelle at det heller ikke virket på denne flygningen. Heldigvis var det musikkanaler, men høretelefonene var svært dårlige, så 6,5 times dagflygning var en prøvelse. Purser kunngjorde at underholdningssystemet ikke virket så dette 6,5 time og når det ikke er strømuttak holdt ikke laptop´en min særlig lenge. Telefonen tok etterhvert også kvelden i mangel av strøm. Underholdningen stod skrikende barn og foreldre som løp etter dem opp og ned midtgangen for. På forespørsel fikk jeg en liten pute og et pledd. Det er heller ikke noe inflight kartsystem, noe som ville være ideelt når man flyr over eksotiske steder slik som på denne ruten.

Mat og service

Før takeoff ble menyer delt ut, men flyvertinnene begynte å ta bestillinger før man hadde rukket å lese gjennom. Etter å ha kjapt bestemt meg ble menyen tatt fra meg igjen. Min meny havnet dog under laptopen mellom noen papirer og flyvertinnene tok seg til rette for å hente den frem. Det føltes unødvendig og billig. Når det er takeoff klokken 16:00 forventer de fleste å bli traktert med en middag og et lett måltid før ankomst slik at man kan slappe av mest mulig gjennom flighten. Denne flygningen skulle lande 01:00 for øvrig. Jeg forstår at latinamerikanske folk spiser sent, men på fly ønsker folk å spise (særlig etter å ha sprunget fra en sent innkommende flightforbindelse). For de fleste ombord ble middagen for tett opp til den normale nattesøvnen.

Det var en prøvelse å ikke bli vekket klokken 23:00 av beskjed om at nå var det middagsservering. Det å spise så sent gjorde ikke bare det at jeg ble groggy, men at det også var vanskelig å sove når jeg til slutt ankom hotellet. Copa bør virkelig tenke gjennom det faktum at alt dette er ekstremt dårlig tilpasset passasjerer som har reist langt. Bor du i Panama City og kun skal ta denne flygningen fungerer det kanskje. Men mye av selskapets trafikk er nettopp passasjerer som kommer langveis fra. Og ikke bare det, Copa byr på en dårlig matservice. Det begynner med nøtter og drikke, selv om denne flyvertinnen denne gang droppet det. Suppe og salat er hyggelige forretter, men ikke klokken 23:00. På de fleste Copaflighter serveres forretten lunken. Dessert er deres sterke side matmessig. En omfattende trillevogn med kaker og is er hyggelig.

En liten toalettveske dekles ut etter avgang, men innholdet er ikke mye å skrive hjem om. Men tanken er hyggelig og veier til en viss grad opp for at personalet forsvinner på galleyet for å småsnakke etterpå - et sted hvor de blir lenge. Ved å trykke på knappen i taket kommer en av dem, dog noe motvillig. Crewet er ikke ufint, men svært uinspirert.

Oppsummering

Copa’s premium kabin produkt er en skuffelse på lengre flygninger. Dårlig lounge, dårlig service ombord og rar timing med måltider. Dessverre er det i denne delen av verden ikke så mange alternativer slik det er i Asia eller Europa når det gjelder flyselskaper. Men det sagt, Copy tilbyr et svært omfattende rutenettverk som gjør at du kommer deg dit du vil.

More from BusinessClass.com