10 grunner til å velge luksushotell når man reiser med barn

20. Feb 2015
by Martin Björnström

På tide å booke langreise med små barn? Som foreldre møtes man av helt andre utfordringer på reiser enn hva forretningsreisende gjør. Martin Björnström har listet opp 10 gode grunner til å velge luksushotell på reise med små barn.

Du lander utmattet etter en langflygning med to små barn og skal ta deg frem til hotellet. Der venter kanskje en våkenatt med jetlaggede og sultne barn. Da er det behagelig å ha booket et bra hotell som tar hånd om deg og dine barn. Jeg og min kone testet å sjekke inn på St Regis Singapore og Ritz-Carlton Bali med en livlig 3,5 åring og et 5 måneder gammelt spedbarn. Her er våre beste grunner til å velge luksushotell med små barn.

Concierge

En hyggelig Concierge hjelper deg med transport til og fra flyplassen, tipser om barnevennlige restauranter og om aktiviteter i området som barna kan benytte. Send en mail til Concierge før ditt besøk og fortell om dine ønsker og spørsmål. St Regis Concierge ordnet en Mercedes-Benz transport med barneseter hvilket var svært vanskelig å booke i Singapore. Han tipset også om flere fine aktiviteter som fylte våre barns dager.

Tilpass besøket etter dine ønsker

Etter å ha booket rom på St Regis respektive Ritz-Carlton kom en mail som ba oss beskrive våre ønsker før besøket. Alt fra hva slags puter vi foretrakk til romtemperatur eller utvalg av drikke og tilbehør i minibaren. Når vi kom til hotellet var alt slik vi ønsket og det var til og med en overraskelse til barna i form av en utsøkt dessert. Stuepikene la dessuten et håndkle brettet som ene elefant igjen på rommet. En annen dag var håndklet blitt en ape. Luksushotell forsøker å få alle gjester til å føle seg velkommen og tilpasser servicen etter gjestens behov, uansett om det er forretningsreisende eller barnefamilie.

Store rom

Det er herlig å sjekke inn på et Deluxe rom på 45 kvadratmeter når man reiser selv, men når man er fire og har fem kofferter og to barnevogner er det frustrerende lite. Du kommer antagelig til å bruke mye tid på rommet dersom du reiser med spedbarn i varme land. På Bali var det 32C varmt og 90% luftfuktighet, vår 5 måneder gamle datter kunne ikke være utendørs mellom 11:00-16:00. Da vilcdu ha en Junior Suite eller større - gjerne 80-100 kvadratmeter med stor altan.

Rengjør rommet som helst

Når du deler rom med barn kan alt hende. Fra ulykkehendelser i senga til  jetlag som gjør at barna sover på dagen istedenfor natten. Da er det fantastisk smidig å kunne få rommet rengjort klokken 19:00 istedenfor på formiddagen. Eller tre ganger på en dag.

St Regis Singapore Butler Service

Romservice

Hurtig og bra romservice kan være en venn i nøden. Datteren er våken klokken tre på natta og gråter fordi hun er sulten. Og hun vil ikke ha en Club Sandwich. Et bra hotell har ett stort utvalg, også for små barn. Og maten kommer kjapt. På St Regis Singapore inngår personlig Butler som serverer te og kaffe døgnet rundt kostnadsfritt. Trøtte foreldre for ny kraft etter å ha vært oppe på natten.

Ingenting er umulig

Et bra hotell er forberedt på det meste - og det som ikke finness ferdig kan som oftest ordnes. Ti minutter etter at vi hadde sjekket inn stod en potte klar på badet for den eldste datteren. Når bleiene begynner å ta slutt sørget romservice for noen ekstra. Våtservietter, ekstra håndklær og oppbevaring av barnevogn er ingen problem.

Gratis vann

Det høres kanskje ut som en selvfølgelighet men gratis vann er en stor fordel. Hvor mange ganger har du ikke kommet til et hotell hvor to flasker vann står inntil sengen som du så må kjøpe for 50 kroner flasken? Det går mye vann når man reiser med små barn. Ting skal kokes og blandes. I varme land kan man ikke drikke vannet fra springen.

Beachfront Ritz-Carlton Bali

Engasjert personale

Vi har blitt møtt av entusiastisk og engasjert personale som virkelig gjør alt de kan for å forbedre vår reise. Min datter spurte en av gutta ved poolen om han ville vøære med å leke på stranden - de sprasng rundt en time og vi fikk ikke forstyrre. De kastet steiner i havet og hadde det helt topp. Samtlig personale på Ritz-Carlton titulerte våre barn ved navn namn under hele oppholdet og gjorde sitt ytterste for å lokke frem et smil.

Færre gjester gir mer plass til din familie

Det er befriende å ha god plass på stranda eller ved poolen. Vår erfaring er at luksushotellene har mer plass på fellesområder per gjest - vi hadde i prinsippet en egen strand på Ritz-Carlton Bali og møtte noen få gjester ved poolen på St Regis Singapore. Selv om et hotell som Westin Bali som er femstjerners  når det ikke helt opp til nivået på de andre hotellene hvor var det var bedre plass. Det innebærer at man også ikke forstyrres eller forstyrrer andre med barneskrik og liv.

Forskjellen er i detaljene

Lyttende personale noterer ønsker under besøket og tilpasser detaljene. Vpår eldste datter har en rosa iPad og kler seg ofte i rosa klær. Hun fikk alltid rosa glass og bestikk til maten på Ritz-Carlton, til hennes store fornøyelse. Når hun spiser pasta vil hun ha sausen separat. Det noterte personalet og når vi bestilte romservice kom sausen slik uten at vi måtte be om det. Og juicen kom i avkjølt karaffel slik at hun ikke søle med et stort glass. Listen kan gjøres lang - men det er flott og omgås folk som vil gjøre alt for en vellykket reise. Kommenter: Du som har reist med små barn på luksushotell, del gjerne dine erfaringer nedenfor!

More from BusinessClass.com