Senaste nytt

Råd om nästa kreditkortssteg

lilydock

Medlem
Jag och sambon har ett idag ett ganska planlöst förhållningssätt till vårt resande, men är redo för nästa steg. Vi vill börja flyga mer business (åtminstone longhaul) och optimera vår poängintjäning på såväl flyg som hotell.

Idag
Flyg: olika allianser, mestadels economyflighter (2-4 longhaul/år, 10+ Europa/år). Allt från SAS, BA, Lufthansa till Norwegian (inom Europa).

Hotell: oftast lite finare hotell, men sällan extremlyx (bättre Hilton & Radisson, en del Kempinski osv.).

Övrigt: En hel del resor utöver ovan nämnda görs inom Skandinavien, då oftast med tåg och boende på Scandic + en del Elite.

Kreditkort: För ca 1 år sedan skaffade vi Platinum för att i alla fall få vissa förmåner. De 6000kr (1 huvudkort + 1 extrakort) har vi lätt tjänat in på Pontus, diverse hotelluppgraderingar, ett par gratisnätter pga högre poängintjäning (Scandic/Hilton). Har också uppskattat hyrbilsuppgradering (om än sällan hyrbil), diverse lounger, en del event och försäkring (om än outnyttjad).

Råkade nu bli Silver på SAS av en slump (helt okoordinerat).

Hur tar vi bäst nästa steg? Vi är så klart beredda att göra en viss investering för att resa mer business, men vill gärna optimera det. Vi gillar Platinum och ovan nämnda förmåner. Grundtanken är att behålla det och kanske addera varsitt Amex Elite där vi gör de flesta av våra inköp (+8000kr i kreditkortskostnader) - är det värt?) Eller ska vi bara börja köpa på oss business-resor inom en allians, antagligen Star Alliance. Eller finns det andra kreditkortsalternativ som vi bör överväga? Vi vill gärna att vi båda har samma/likvärdiga förmåner när vi är ute och reser och vi vill inte låsa oss 100% till en allians (undviker i största möjliga mån stopovers så länge vi inte ska riktigt långt).

All hjälp tacksam! :)
 

Elias

Medlem
I all välmening men finns det inte ungefär 8572 st trådar som behandlar olika delar av det här ämnet?! :)
Det extremt korta svaret är att allt beror på...
 

Canadien

Medlem
Ett Elite med gratis extrakort räcker, lägg all spend där förutom när ni behöver Platinum försäkring så blir det snart en 241 voucher eller två och ni kan resa en longhaul business var eller vartannat år, om nu inte SAS blir EuroWings om 2 veckor.
 
Toppen